Kyrkan i fält : fältpräster i det svenska försvaret - organisation, principer och konflikter i ekumenisk belysning sedan 1900 (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Skrifter utgivna av Svenska kyrkohistoriska föreningen (del 2)
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-02-12
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
375 g
SAB
Sag
ISBN
9789175807782
Kyrkan i fält : fältpräster i det svenska försvaret - organisation, principer och konflikter i ekumenisk belysning sedan 1900 (häftad)

Kyrkan i fält : fältpräster i det svenska försvaret - organisation, principer och konflikter i ekumenisk belysning sedan 1900

Häftad Svenska, 2016-02-12
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad gör en präst egentligen inom försvaret? Ska fältprästen elda trupperna till stordåd mot fienden eller vara en samtalspartner för den som har det svåra uppdraget att vara soldat? Synen på fältpräs tens uppgift har förändrats sedan början av 1900 talet och i den här boken skildras de olika faserna i denna utveckling. Även de yttre organisationsformerna har reviderats fortlöpande och relationen mellan fältpräst, samfund och försvarsmakt har skiftat.
Fältprästverksamheten är i dag ekumeniskt organiserad. Ekumeniken inom fältkyrkan har varit konfliktfylld och vägen från statskyrkligt överhetstänkande till fria samfund i samverkan beskrivs i denna studie, speglad mot den allmänna ekumeniska utvecklingen. Dessutom sätts de enskilda aktörernas kyrkosyn in som ett sätt att förstå de hundra årens förändring. Det är första gången principerna, organisationen och konflikterna omkring kyrkan i fält belyses på ett systematiskt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kyrkan i fält : fältpräster i det svenska försvaret - organisation, principer och konflikter i ekumenisk belysning sedan 1900
  2. +
  3. Bakom bilderna : biskopsporträtt i Strängnäs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bakom bilderna : biskopsporträtt i Strängnäs av Klas Hansson, Jarl Jergmar, Karin Karlberg, Ingun Montgomery, Margareta Nisser-Dalman (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kyrkan i fält : fältpräster i det svenska...