Två systrar : ett reportage (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (327.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2016-12-02
Utmärkelser
Bragepriset
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Stolpe
Illustratör/Fotograf
Anna Torsteinsrud
ISBN
9789176512906
Två systrar : ett reportage (ljudbok)

Två systrar : ett reportage (ljudbok)

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-12-02

Styckköp

69
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.

Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?

Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsne Seierstad

  • En av oss : en berättelse om Norge

    Åsne Seierstad

    Det var ingen främmande terrorgrupp som låg bakom den största attacken på Norge i fredstid, utan en ung man från Oslo. Ända sedan den 22 juli 2011 har Norge försökt att förstå vad som drev massmördaren. Med hjälp av unika källor tecknar Åsne Seier...