Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-05-18
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Endometrios : symtom och behandling
Dimensioner
180 x 148 x 7 mm
Vikt
184 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789177411864

Endometrios : symtom och behandling

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-05-18
399
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Endometrios - symtom och behandling är en medicinskt faktaspäckad bok som beskriver symtom, diagnostisering och behandling av olika former av endometrios. Boken är viktig eftersom kunskap om sjukdomen kan bidra till tidig behandling för att undvika smärta hos den som är drabbad. I boken varvas fakta med patientfall från verkligheten.

Att ha ont i samband med menstruationen är mycket vanligt och kan vara normalt. Samtidigt är det inte normalt att ha så ont att man varje månad måste vara hemma från skolan, arbetet eller inte kunna ägna sig åt sina fritidsaktiviteter. Många kvinnor som söker vård för kraftig mensvärk upplever att de möts av oförståelse och okunskap och det dröjer som regel flera år innan rätt diagnos ställs. Endometrios är ett vanligt tillstånd och diagnosen måste alltid övervägas när kvinnor söker för buksmärta. Därför är viktigt att sprida kunskap om sjukdomen både inom vården och hos allmänheten.

Denna bok riktar sig framför allt till vårdpersonal, men också till patienter och anhöriga. Den kan användas som studielitteratur på utbildningar som läkarutbildning, barnmorskeutbildning och sjuksköterskeskola, samt vid vidareutbildning inom allmänmedicin, barnmedicin, elevhälsa och andra specialiteter som träffar den stora grupp som kvinnor med mens- och buksmärta utgör.
Ur innehållet
 • Dysmenorré/menstruationsvärk
 • Symtom på endometrios
 • Utredning och diagnostik
 • Vad är och hur uppkommer endometrios?
 • Olika former av endometrios: peritoneal endometrios, endometriom, djup endometrios och adenomyos
 • Behandling
 • Endometrios i olika åldrar och stadier i livet
 • Unga med endometrios
 • Fertilitet och graviditet
 • Klimakteriet och endometrios
 • Leva med endometrios
Författare är Johanna Nordengren, överläkare vid endometrioscentrum på Skånes universitetssjukhus, ansvarig för endometriosteamet i Malmö och sedan 2007 engagerad i den nationella arbetsgruppen Endometrios inom SFOG (Svensk förening för Obstetrik och Gynekolog).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Endometrios : symtom och behandling
 2. +
 3. Antiinflammatorisk livsstil : förebygg och dämpa kronisk inflammation för ett friskare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Antiinflammatorisk livsstil : förebygg och dämp... av Anoushka Davy (häftad).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Endometrios : symtom och behandling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken om endometrios
  Havrekannan, 8 april 2022

  Den här boken borde vara obligatorisk för alla läkare på Sveriges vårdcentraler och för alla som arbetar med elevhälsa. Den är skriven av en specialist! Beskriver sjukdomen i alla dess skepnader. Tips om bästa läkemedel. Beskriver en rad olika behandlingar som inte botar den kroniska sjukdomen men som kan lindra. Beskriver också hur viktigt det är att ta den sjukas symtom på allvar och försöka leva sig in i hur ont endometrios kan göra. Boken innehåller fallbeskrivningar som kan ge stöd. Bra ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner