Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2020-06-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
275 g
SAB
Emia
ISBN
9789177412045
Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare (häftad)

Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-06-16
354
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att äga klassrummet handlar om allt det där du inte fick lära dig på lärarutbildningen, nämligen att leda en klass på riktigt. Den handlar om vad du behöver göra i det som uppstår i vardagen - de små ögonblicken och de små agerandena som gör den stora skillnaden.
Det här är en handbok som ger dig perspektiv på ditt ledarskap med konkreta tips och reflektionsfrågor. Det är en bok för att du ska kunna utvecklas som ledare och lärare, och äga ditt klassrum.
Ledarskap är något vi alla kan lära oss och bli bättre på och ett gott ledarskap kommer med erfarenhet, träning och prövning. Det kommer med modet att vända blicken inåt och ställa sig de lite obekväma frågorna: Vad i mitt ledarskap får gruppen att lyckas? Vad i mitt ledarskap gör att lektionerna blir röriga? Författarna delar generöst med sig av sina egna erfarenheter från klassrum och korridorer.
Boken är indelad i tio kapitel där varje kapitel motsvarar en sida av ledarskapet - till exempel det relationella ledarskapet, det konsekventa ledarskapet och det verbala ledarskapet. Den passar bra att arbeta med både ensam och tillsammans i lärarkollegiet och kan läsas av lärare både i grundskolan och på gymnasiet.
Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är båda grundskolelärare med många års erfarenhet från skolans värld. Tillsammans har de mer än 32 000 lektionstimmar i bagaget. Karin driver bloggen Karin bygger undervisning och Anna har podden Anna och Philips Lärarpodcast.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare
 2. +
 3. Läraryrkets etik och värdepedagogiska praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läraryrkets etik och värdepedagogiska praktik av Gunnel Colnerud (häftad).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla!
  Annika , 24 maj 2022

  Sån bra bra bok, bra upplägg ska använda den för mina mentoselever. Passar även att diskutera i grupp.
  Läsvärd, varför fick inte jag denna när jag var ny lärare.

 2. Att äga klassrummet
  Yvonsan, 7 januari 2022

  En bra lättläst bok över hur man strukturera undervisningen på ett praktiskt enkelt sätt. Stora delar av boken fungerar bra även för lärare med erfarenhet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare

  Karin Boberg, Anna Sterlinger Ahlring

  Att äga läraryrket – en guide till ditt liv som lärare är boken som hjälper dig med vägledning i din komplexa lärarvardag. En vardag med många fler situationer än vad lärarutbildningen har h...