Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-06-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare
SAB
Emia
ISBN
9789177412045
Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare (häftad)

Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare

Häftad Svenska, 2020-06-16
289
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att äga klassrummet handlar om allt det där du inte fick lära dig på lärarutbildningen, nämligen att leda en klass på riktigt. Den handlar om vad du behöver göra i det som uppstår i vardagen - de små ögonblicken och de små agerandena som gör den stora skillnaden.
Det här är en handbok som ger dig perspektiv på ditt ledarskap med konkreta tips och reflektionsfrågor. Det är en bok för att du ska kunna utvecklas som ledare och lärare, och äga ditt klassrum.
Ledarskap är något vi alla kan lära oss och bli bättre på och ett gott ledarskap kommer med erfarenhet, träning och prövning. Det kommer med modet att vända blicken inåt och ställa sig de lite obekväma frågorna: Vad i mitt ledarskap får gruppen att lyckas? Vad i mitt ledarskap gör att lektionerna blir röriga? Författarna delar generöst med sig av sina egna erfarenheter från klassrum och korridorer.
Boken är indelad i tio kapitel där varje kapitel motsvarar en sida av ledarskapet - till exempel det relationella ledarskapet, det konsekventa ledarskapet och det verbala ledarskapet. Den passar bra att arbeta med både ensam och tillsammans i lärarkollegiet och kan läsas av lärare både i grundskolan och på gymnasiet.
Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är båda grundskolelärare med många års erfarenhet från skolans värld. Tillsammans har de mer än 32 000 lektionstimmar i bagaget. Karin driver bloggen Karin bygger undervisning och Anna har podden Anna och Philips Lärarpodcast.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att äga klassrummet : 10 perspektiv på ledarskap för lärare
  2. +
  3. Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro ... av John Steinberg (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att äga klassrummet : 10 perspektiv på le...