Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2021-05-24
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Förskollärare : Leda och ansvara för förskolans undervisning
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Em
ISBN
9789177412687
Förskollärare : Leda och ansvara för förskolans undervisning (häftad)

Förskollärare : Leda och ansvara för förskolans undervisning

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-05-24
353

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Genom konkreta exempel på hur man kan utforma sitt ledarskap ger boken Förskollärare - leda och ansvara för förskolans undervisning stöd i förskollärares uppdrag som ledare i förskolan.

Förskollärare har i sitt uppdrag ansvar för undervisningen i förskolan. Det handlar om att leda arbetet så att undervisningen som genomförs överensstämmer med uppdraget så som det beskrivs i läroplanen. För många förskollärare kan ansvaret att leda kollegor kännas främmande och förvirrande utifrån att vi är vana att göra allt tillsammans.

Den här boken tar avstamp i förskollärares särskilda uppdrag som ledare. Det är komplext och utmanande och kräver reflektion över hur vi tillsammans ska arbeta för att nå läroplanens mål. Genom olika exempel på hur man kan utforma sitt ledarskap vill författaren Veronica Nytomt ge stöd och vägledning i detta arbete. Några perspektiv som tas upp är ledarskap i mötet med barnen, att leda arbetslaget, hur lärmiljön kan bli ett stöd i ledarskapet samt vikten av att leda sig själv för att framgångsrikt kunna leda andra.

Boken vänder sig såväl till erfarna och nyutbildade förskollärare som till dem som funderar på att utbilda sig till förskollärare. Den kan med fördel användas på förskollärarutbildningen.

Veronica Nytomt är leg. förskollärare och föreläsare. Förutom arbete i barngrupp är hon engagerad i utvecklingsarbete och leder pedagogiska lärgrupper i förskolor i Karlstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskollärare : Leda och ansvara för förskolans undervisning
  2. +
  3. Förskollärarens pedagogiska ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskollärarens pedagogiska ledarskap av Jonas Stier, Bim Riddersporre (häftad).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskollärare : Leda och ansvara för förskolans undervisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas.
    ingela, 26 juni 2021

    En bra bok med många tankar och ideèr att ta till sig och som är utmanande samt många reflektioner att fundera över.

Visa alla 1 recensioner