Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2018-04-26
Förlag
Turning Pages
Dimensioner
217 x 140 x 16 mm
Vikt
406 g
SAB
Lz
ISBN
9789177734123

Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda

Inbunden,  Svenska, 2018-04-26
251
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hon sa att jag skulle orka, att kämpa mot det onda.

Att ett besked kan göra så ont och skapa ett sådant totalt kaos, efter fyrtio år som gifta.

I den här berättelsen får du som läsare följa mig och min dåvarande hustru Christina i och under en dramatisk resa. Under tre års tid vandrade vi som i kvicksand mot hennes sista andetag. Cancern hade överraskat oss totalt och vi satt som i ett skruvstäd som drogs åt allt hårdare.

Jag berättar om hur jag tacklade min oro och rädsla, samt hur stark jag var tvungen att vara i alla lägen. Jag blev den som fick agera både kurator och undersköterska. Under den här perioden kom jag att bråka med försäkringskassa och olika instanser inom sjukvården, det vill säga mest mot administrativa beslutsinstanser, men även mot "militanta" okänsliga kvinnliga "robotar". Mycket och verkligen tufft ansvar lades på mig samtidigt som mitt eget psyke maldes sönder som i en köttkvarn. Jag var nära att dö själv i utmattning på kärlekens altare.

Denna bok är en sanningsenlig och väldigt naken berättelse, där jag som författare låter dig få djupdyka i mina känslostormar.

Det var en tung process att skriva den men min förhoppning är att nå ut till människor som befinner sig i liknande situationer. Boken vänder sig också till personal inom vården och den kan även användas som "bredvidläsning" på vårdutbildningar vid studier inom samtliga vårdyrken. I vanliga fall ligger fokus på den som är sjuk och det är inte så ofta som man får höra vad de anhöriga går igenom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda
  2. +
  3. Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det ... av Viktor Kjellman (häftad).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viktor Kjellman

  • Jag orkade visst : att ta mig vidare i livet

    Viktor Kjellman

    Att bli ensam i livet när pensionering står och knackar på dörren, var bland det tuffaste jag varit med om. Här får du följa mig och min resa tillbaka till ett kärleksfyllt och lyckligt liv igen. Jag berättar om hur jag med snaran liggande på mitt...