Putins nya Ryssland och det förflutnas skuggor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2022-04-25
Förlag
Ordfront förlag
Översättare
Nils Håkanson
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
190 g
SAB
Kma.59
ISBN
9789177752783

Putins nya Ryssland och det förflutnas skuggor

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-04-25
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Över en natt förändras allt när Sovjetunionen faller. Inga sanningar gäller längre, ryssarna vaknar upp i ett nytt och okänt fädernesland. Det vakuum som uppstod när ett gigantiskt rike kollapsade och en hel befolkning famlade efter en ny identitet, har Putin gjort sitt bästa för att fylla.

I Putins nya Ryssland och det förflutnas skuggor ger Rysslandskorrespondenten Shaun Walker en djupgående och lättillgänglig förklaring till landets omsvängning under de senaste decennierna. Genom att mytologisera Sovjets seger över fascismen under andra världskriget, och genom att självsäkert annektera Krim, har Putins regim fått vanliga ryssar att känna att deras land återigen är en stormakt.

Shaun Walker reser till Kremls korridorer, Gulags ödemarker och Ukrainas skyttegravar för att genom skarpa analyser och pulserande reportage undersöka hur arvet efter Sovjets kollaps har påverkat Putins politik och vardagslivet för de miljoner ryssar som allt mer nostalgiskt blickar tillbaka mot sovjettiden.

"Om man är det minsta intresserad av Ryssland och av att förstå den politik som förs idag ger boken en mycket insiktsfull bakgrund. [...] Vad som lyser igenom boken är många människors tappade identitet och nostalgin över det förlorade men också minnesförlusten av de många övergrepp som begicks under sovjettiden. [...] Mycket berörande är berättelserna om några av de människor, många långt ut i periferin, som drabbades av terrorn och som nu genom Walker får en röst." Amnesty press

"Det går 13 böcker om Putin på dussinet, men få tar sig utanför Rysslands storstäder. Det gör Shaun Walker, och hans reportage visar förtjänstfullt hur det sovjetiska imperiet fortfarande kastar långa skuggor över både politik och vardagsliv." Expressen, Anna Hellgren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Putins nya Ryssland och det förflutnas skuggor
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Putins nya Ryssland och det förflutnas skuggor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Shaun Walker
  Astrid Christina Unge, 17 mars 2024

  Fantastiskt bra bok om Sovjet/Ryssland av en journalist som jobbat åt the Guardian. Faktaspäckad men så intressant att jag nästan inte kunde lägga den ifrån mig!

 2. Lätt att läsa, tydlig och enbart väsentligheter
  Christian Jutvik, 1 juli 2022

  Ger en bild av det oundvikligt auktoritära, imperialistiska Ryssland. och ett folk som nästan alltid tytt sig till starka ledare. Boken gavs ut 2019 (?), men författaren förutsäger anfallet på Ukraina som en historisk nödvändighet.
  Alla som vill förstå vad som nu hänt och antagligen även vad som kommer att ske under de närmaste åren, skall absolut läsa den här boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Shaun Walker