Från Truman till Trump : om religionens roll i Vita huset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2020-06-24
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
230 x 162 x 30 mm
Vikt
572 g
SAB
Kqa
ISBN
9789177771425
Från Truman till Trump : om religionens roll i Vita huset (inbunden)

Från Truman till Trump : om religionens roll i Vita huset

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-06-24
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med handen på Bibeln och med orden so help me God svärs de amerikanska presidenterna in. Landets motto är In God We Trust och med trohetseden till nationen deklareras att landet är one nation under God . För oss som lever i ett av världens mest sekulariserade länder kan detta te sig både uppseendeväckande och obegripligt. Här ger en av Sveriges främsta kännare vad gäller religion och politik i USA en initierad och lärorik beskrivning, nödvändig för den som på ett mer fullödigt sätt vill förstå de moderna presidenterna, från Harry S. Truman till Donald Trump, deras bakgrund och presidentutövning liksom USA som nation. Den kristna trons roll i Vita huset och i USA som helhet är fortsatt viktig då den religiösa dimensionen alltjämt är en självklar del av det amerikanska självmedvetandet. Kjell O. Lejon är professor vid Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från Truman till Trump : om religionens roll i Vita huset
  2. +
  3. Jag tror för att förstå : en essä om att finna och bli funnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag tror för att förstå : en essä om att finna ... av Pekka Mellergård (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från Truman till Trump : om religionens roll i Vita huset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Religion och politik
    ethel Nilsson, 4 september 2020

    Boken är intressant eftersom den redogör för religionens roll i den amerikanska politiken. Författaren är professor i kyrkohistoria i Linköping och är själv präst i Svenska kyrkan men har tillbringat mycket tid vid amerikanska universitet. För en svensk är det svårt att föreställa sig att det nog är omöjligt att vinna ett amerikanskt presidentval utan att ha deklarerat sin uppriktiga kristna tro. Vi lever i skilda kulturer och då menar jag den europeiska och den amerikanska "vita" kulturen. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell O Lejon