En ängel vid mitt bord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-05-30
Förlag
Modernista
Översättare
Annika Preis
Originaltitel
An Angel at My Table
SAB
Hce
ISBN
9789177810155
En ängel vid mitt bord (inbunden)

En ängel vid mitt bord

Inbunden Svenska, 2022-05-30
189
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
En av 1900-talets stora självbiografiska romaner

»En av de stora självbiografierna från 1900-talet.« Sunday Times

En ängel vid mitt bord är den bok som har kommit att definiera Janet Frames författarskap. Den ingick i en självbiografisk svit, där hon med romanförfattarens skicklighet och poetens känslighet byggde en säregen värld av sina minnen: livet som barn till fattiga järnvägsarbetare, tiden för studier och läsning och - inte minst - de många år då hon satt inspärrad på mentalsjukhus. Och slutligen: inträdet i författarnas spegelstad. »Förlust, död, jag såg allting filosofiskt: jag hade ju fortfarande mitt skrivande, eller hur, och om det blev nödvändigt kunde jag använda mig av min schizofreni för att överleva.«
Glas, speglar, reflektioner, upplevelsen av att vara avskild från omvärlden genom glasskivor eller sjukdomens brutna blick - den författare som växte fram ur denna bildvärld betraktas sedan länge som Nya Zeelands främsta genom alla tider.
I svensk översättning av Annika Preis.

JANET FRAME föddes 1924 i Dunedin på Nya Zeeland. Under sin livstid publicerade hon elva romaner, fyra novellsamlingar, en diktsamling och en barnbok - samt den självbiografiska trilogi som lade grunden till hennes berömmelse och filmatiserades av Jane Campion 1990. Hon avled i födelsestaden år 2004.
Visa hela texten

Fler böcker av Janet Frame