Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-11-04
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Frankner, Josefine
ISBN
9789177954606
Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta (pocket)

Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2021-11-04
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Josefine Frankner var Kristi bruds allra närmaste tjänarinna, på pass dygnet runt. Hon skötte allt från hennes kroppsvård till hushållet. För första gången berättar hon nu sin historia. Redan som tonåring flyttade hon hemifrån till Knutby och Filadelfiaförsamlingen där. Men det som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt. Josefine blev misshandlad, psykiskt nedbruten och hjärntvättad. Under 25 år förvandlades hon från en trygg och framåt tonårstjej till en robot, vars största skräck var att hamna i onåd. Hon fråntogs rätten att vara mamma till sina två barn, rätten till samliv med sin man och kontakten med sina föräldrar. Hon förlorade också sin värdighet och identitet. Först när det kom fram att hennes dotter utsatts för sexuella övergrepp lyckades hon och familjen bryta sig loss. Josefine frågar sig: Hur kunde jag lära mig att tåla så mycket smärta? Jag var en slav, en slaskhink. Värst av allt var att den här vardagen blev helt normal.

Josefine Frankner (f 1976) levde i Knutby mellan 1994 och 2016. I dag studerar hon beteendevetenskap. Cecilia Gustavsson (f 1966) är journalist och pr-ansvarig på bokförlaget Polaris. Hon har tidigare skrivit boken Vi måste prata om 50 (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta
 2. +
 3. De tysta systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tysta systrarna av Joanne Lee, Ann Cusack, Joe Cusack (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kristi Bruds slav : mitt liv i sektens hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En inblick i sekten
  stefan, 26 februari 2022

  Läsvärd bok. Är intressant att läsa om vad som kan hända med personer som lever i sektförhållanden. Till slut så gör man saker man inte kan förstå själv att man är kapabel till. (förens efter "uppvaknande) Skrämmande sätt att använda religion för att få sitt ego tillfredsställt!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vi måste prata om 50 : om kärlek, kriser och livslust

  Cecilia Gustavsson

  Att bli äldre som kvinna, är det något härligt som ger trygghet och frihet, eller är det rena rama utförsbacken, där kroppen inte längre lyder som förut? Fyra kända svenska kvinnor (Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen) samt...

 • Vinterquiz

  Cecilia Gustavsson

  Efter den populära boken med Sommarquiz kommer nu uppföljaren Vinterquiz för hela familjen . Över 1400 frågor i kategorierom filmer, ordkunskap, sport, aktuella händelser och mycket annat. Här finnsgodbitar för både den allmänbildade och för nörde...