Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2022-03-28
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
235 x 157 x 18 mm
Vikt
442 g
SAB
Oac,Dofa
ISBN
9789177958109

Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-03-28
217
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Det är en innehållsrik, intressant och tankeväckande, men framför allt praktisk och konkret bok som är lättillgänglig och stöttande. Boken läses med fördel även av släktingar, pedagoger eller andra professionella som möter föräldrar och barn. Betyg 5: briljant.« Bibliotekstjänst

Men barnen då? Ny handbok ger praktiska råd vid skilsmässa eller separation.

När föräldrar separerar är det en stor utmaning inte bara för föräldrarna utan också för barnen, på ett praktiskt såväl som ett känslomässigt plan. Barn kan känna sig vilsna och otrygga medan många föräldrar mår dåligt och känner frustration och trötthet. Ofta är föräldrar också osäkra på hur de ska hantera saker och ting för att barnen ska må bra.

Marika Ekroth och Liselotte Mässing har skrivit en handfast guide som de själva länge har saknat i sitt arbete som auktoriserade familjerådgivare. De vill hjälpa föräldrar att hantera konsekvenserna av en separation med fokus på barnets situation. Boken visar hur föräldrar, genom att bli medvetna om vilka svårigheter som kan uppstå, kan agera så att barnen känner sig trygga, förstådda och värdefulla.

I boken skildras hur barns livssituation förändras av föräldrarnas separation, hur de kan känna och reagera, vilka dilemman de kan hamna i, vad som är viktigt för dem och vad man som förälder kan göra för att stötta. Författarna ger även konkreta tips på hur kommunikation och samarbete mellan föräldrar kan hanteras.

Boken innehåller även tips och råd kring boendeschema, hur man introducerar en ny partner och hur man tar hand om sig själv som separerad förälder. Det finns också avsnitt om konflikter, dysfunktionella relationer, bristande föräldraskap och vilket stöd som finns att få från samhället.

MARIKA EKROTH och LISELOTTE MÄSSING är båda socionomer, legitimerade psykoterapeuter och auktoriserade familjerådgivare. De har under många år arbetat med samtal och stöd till barn och föräldrar efter separation. Boken bygger på deras egna erfarenheter, men även på olika teorier samt svensk och internationell forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus
  2. +
  3. Vägen genom skilsmässan : att hantera en förlorad kärleksrelation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen genom skilsmässan : att hantera en förlor... av Anna Bennich Karlstedt (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Föräldrarguide vid separation

    Marika Ekroth, Liselotte Mässing

    När föräldrar separerar är det en stor utmaning för både föräldrarna och barnen. Barn kan känna sig vilsna och otrygga medan många föräldrar mår dåligt och känner frustration och trötthet. Ofta är föräldrar också osäkra på hur de ska hantera saker...