Patina : långa liv & årgångshem (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2012-11-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Johansson, Patric (foto)
Dimensioner
270 x 220 x 30 mm
Vikt
1312 g
ISBN
9789178433766

Patina : långa liv & årgångshem

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-11-21
324
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det rör sig snabbt under den grå hårknuten. De 91 år som man kan räkna till märks inte. Hon levererar fakta med kraften hos en revolver, pricksäkert, roligt, sen svindlande. Med sitt magasin av levnadsår, laddar hon om i köket över Wedgwoods Napoleon Ivy-koppar, skorpor och termoskannan från Svenskt Tenn." Prisbelönte skribenten Petter Eklund har med ödmjuk och nyfiken blick skapat ett unikt porträtt av ett antal personer som var med om att forma det Sverige vi lever i idag. Alla med en sak gemensamt: de befinner sig ljusår från stereotypen om gamla människor. Vi får träffa 91-åriga Elisabeth Ralf som inte tycker om soffor ("jag vill inte sjunka ner och såsa"), Arne Eneroth som i sin ungdom reste genom Paris när gatorna översvämmades av Hitlerjugend och fotografen Lütfi Özkök med skrattet som "skulle kunna framkalla snöskred i Kaukasus". Och många andra. "Patina" är berättelsen om deras liv ofta spännande, alltid intressant, sällan vemodigt eller nostalgiskt. I bokens många bilder får man också en inblick i huvudpersonernas årgångshem som befinner sig långt ifrån dagens karga inredningsideal. En bok att bli på gott humör av!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Patina : långa liv & årgångshem
 2. +
 3. Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och Stalin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och ... av Thomas Tynander (pocket).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Patina : långa liv & årgångshem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Patina
  Harrieth Engberg, 7 juni 2017

  I en tid av intedningshets och att ständigt byta ut sina saker så visar den här boken människor som är helt lugna med ett hem som är personligt och att det har fått slitas i takt med dem själva. Stora personligheter och fina porträtt.

 2. Härligt med historier om människor som levt långa och...
  Irmeli, 26 augusti 2013

  Härligt med historier om människor som levt långa och intressanta liv, som satt spår i deras hem. Långt från Sköna hem-artiklar - får vi kika in i många sköna hem!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Petter Eklund