Arvet efter Johann Sebastian Bach (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2019-05-31
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
230 x 150 x 32 mm
Vikt
860 g
SAB
Ijz Bach, Johann Sebastian
ISBN
9789178444038
Arvet efter Johann Sebastian Bach (kartonnage)

Arvet efter Johann Sebastian Bach

Kartonnage Svenska, 2019-05-31
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vem var Johann Sebastian Bach? Egentligen. Det vet vi knappast något om, tyvärr. Människan tycks dold bakom sin berömmelse. Det är som om historien själv av någon dunkel anledning vill ha det så: ni får hans musik, varsågoda, det får räcka.

Den här boken handlar om hur Bachs musik levt vidare efter hans död 1750, hur den har förvaltats, uppfattats, tolkats och omtolkats i ord och i ton. Bach var berömd redan under sin livstid men kom att bli ännu mer berömd efter sin död. Denna berömmelse visar sig i själva verket vara så omfattande och djupgående att den saknar all motsvarighet.

Här presenteras och diskuteras förutsättningar, händelser och åsikter kring Bachs musik under snart 300 år. Vi följer spåren efter honom - från hans familj och ättlingar, elever och några av dem som redan på 1700-talet blickade tillbaka på hans konst, via musikhistoriens storheter, musiker, forskare och pedagoger, fram till dagens koreografer och artister. Boken innehåller också en lista över Bachs alla kompositioner, en utförlig litteraturförteckning och ett personregister.

Erik Kjellberg är professor emeritus i musikvetenskap vid Uppsala universitet och har tidigare utgivit flera uppmärksammade böcker och översiktsverk om musik. Har varit verksam vid Sveriges Radio, Svenskt visarkiv, Kungl. Musikaliska akademien, Kungl. Musikhögskolan och Lilla Akademien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arvet efter Johann Sebastian Bach
  2. +
  3. Natur & Kulturs musikhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natur & Kulturs musikhistoria av Erik Kjellberg (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arvet efter Johann Sebastian Bach