Sångaren och notbilden : något om hur sångare tolkade noterna under det sena 1700-talet och om vad vi kan göra idag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2021-08-13
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
230 x 175 x 11 mm
Vikt
336 g
SAB
Ij,Xb
ISBN
9789178444571
Sångaren och notbilden : något om hur sångare tolkade noterna under det sena 1700-talet och om vad vi kan göra idag (inbunden)

Sångaren och notbilden : något om hur sångare tolkade noterna under det sena 1700-talet och om vad vi kan göra idag

Inbunden Svenska, 2021-08-13
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En stor och betydelsefull del av dagens klassiska sångrepertoar består av musik från tidigare århundraden, en repertoar vi har gemensamt med tidigare generationer musiker och sångare. Under senare tid har intresset för äldre uppförandepraxis ökat, och utgåvor som ligger nära originalet har blivit mer tillgängliga med både "urtext"- och faksimilutgåvor. Vi kan i dag använda oss av samma material som fanns för flera hundra år sedan och se samma notbild som sångare hade tillgång till på den tiden musiken var ny.

Det finns dock en inbyggd problematik när det handlar om tolkningen av notbilden. Olika traditioner under olika epoker och i olika länder gör det svårt och osäkert för den sångare som vill ge sig i kast med musik som skrivits under epoker där en del av den skapande processen lämnades över till exekutörerna.

Sångaren och notbilden ger en lättnavigerad handledning i hur man tänkte under det sena 1700-talet och hur vi i dag kan göra när vi arbetar med musik från den epoken.

Iwa Sörenson von Gertten, född 1946 i Göteborg, är operasångerska och sångpedagog. Parallellt med anställningen vid Kungliga Operan 1979-2001 verkade hon som frilansande konsertsångerska och har gjort flera prisbelönta skivinspelningar. Som sångpedagog har hon arbetat vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm samt Uppsala universitet. Intresset för uppförandepraxis har funnits med sedan 70-talet, och avsaknaden av svensk pedagogisk litteratur i ämnet blev utgångspunkten för skapandet av handboken Sångaren och notbilden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sångaren och notbilden : något om hur sångare tolkade noterna under det sena 1700-talet och om vad vi kan göra idag
  2. +
  3. Född i rampljuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Född i rampljuset av Titti Sjöblom (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »