Odla örter : planera, odla och skörda  din egen kryddträdgård (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2020-02-10
Förlag
Lind & Co
Översättare
Marie Widén, Lennart Engstrand
Originaltitel
Growing herbs : the art and science to grow your own herbs
Medarbetare
Ingram, Jason (foto)
Dimensioner
217 x 167 x 20 mm
Vikt
499 g
SAB
Qe,Qdd
ISBN
9789178615872
Odla örter : planera, odla och skörda  din egen kryddträdgård (kartonnage)

Odla örter : planera, odla och skörda din egen kryddträdgård

Kartonnage, Svenska, 2020-02-10
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Odla örter är en inspirerande, heltäckande och vackert illustrerad handbok. Här beskrivs hur man kommer igång med sin kryddträdgård, hur man sköter den och får den att frodas. Vi får veta vilken jord som är bäst för vilken växt, vad man behöver för redskap och utrustning och vilka kryddor som är de mest lättodlade. Boken ger också tydliga instruktioner om när på året man ska så, när det ska ansas respektive skördas.

Här finns tips på hur man kan använda örterna, till exempel recept på pesto och på olika örtdrycker som sägs vara bra för olika saker: mynta för oroliga magar, ingefära mot illamående och kamomill för att komma till ro. Här beskrivs hur olja kan smaksättas, liksom vinäger och drinkar. Det går att lära sig hur man kan binda en vacker krans av sina örter och hur man torkar dem. Du kan läsa om vilka örter som lämpar sig för vad: matlagning, bakning, smaksättare i drinkar, eller till snittblommor och trädgårdsblommor. Fjärilar, bin och humlor älskar örter, så genom att odla örter i trädgården bidrar du till den biologiska mångfalden.

Boken är utgiven i samarbete med Royal Botanic Gardens, Kew i Storbritannien. Det är en av världens mest ansedda botaniska trädgårdar där man har odlat växter i mer än 250 år och har världens mest mångfaldiga odling med fler än 19 000 olika arter.

Holly Farrell är trädgårdsmästare och har givit ut en mängd böcker om odling och trädgård, bland annat Odla din egen miniatyrträdgård (Lind & Co, 2018).

"Innehållet är inspirerande och faktamässigt heltäckande för den som vill planera, odla och skörda i sin egen kryddträdgård."
Maria Bennmalm, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Odla örter : planera, odla och skörda  din egen kryddträdgård
  2. +
  3. Ett år av liv i trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av liv i trädgården av Jenny Strömstedt, Victoria Skoglund (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »