Ingår i kampanjer:
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-10-16
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Illustratör/Fotograf
Amanda Berglund
Dimensioner
247 x 202 x 20 mm
Vikt
759 g
SAB
Ohja:k
ISBN
9789178870530
Kvinnosaker (häftad)

Kvinnosaker

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-10-16
290
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kvinnosaker berättar svenska kvinnors historia genom femtio föremål, från sekelskiftet 1900 fram till idag. Historikern Karin Carlsson skriver på ett fängslande och underhållande sätt om tingen som påverkat kvinnors vardag och format förutsättningarna för ett mer självständigt liv. Men vad som betraktats som frigörande och positivt under en specifik period kan i en annan tid ses som förtryckande och inskränkande, föremålen bär på så vis på berättelser om samhällsförändring och normförskjutning. Läs om den provocerande cykeln, vibratorn som botade tuberkulos, byxkjolen för kvinnliga poliser, Ester Blenda Nordströms cigarett och mycket mer - allt livfullt illustrerat av Amanda Berglund. Boken ges ut i samarbete med Stockholm Kvinnohistoriska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnosaker
 2. +
 3. Hotet från Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet från Ryssland av Oscar Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnosaker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig historia
  Sylva Shanette Löwenmark, 3 september 2021

  Äntligen en bok om kvinnors historia. Det är precis sådan här information jag undrade över när jag gick i skolan. Historia som man lärde sig då handlade mest om kungar makt och krig. Kvinnors historia och historia om "vanligt folk" är också viktig och därför önskar jag att denna historia också borde läras ut i skolan.

 2. Så rolig kunskap
  Anna-Maria , 23 februari 2021

  Så mycket jag inte visste och så mycket jag lärt mig. Ligger framme till allmän beskådan och den bläddras ofta i även från gästers sida. Mycket roliga samtalsämnen kommer fram av bläddrandet

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Carlsson