Tao te ching : taoismens källa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2012-05-10
Upplaga
5
Förlag
Arriba förlag
Dimensioner
210 x 140 x 5 mm
Vikt
260 g
SAB
Cmbab,299.514
ISBN
9789178940547
Tao te ching : taoismens källa (häftad)

Tao te ching : taoismens källa

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-05-10
159
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tao te ching, taoismens källa, den över 2000 år gamla boken om Vägen och Dygden, enligt legenden skriven av Lao Tzu, är en av de stora klassikerna. Taoismens milda och insiktsfulla livsfilosofi presenteras i 81 verser, som sedan tillkomsten varit ledstjärnor för allt österländskt tänkande, det senaste seklet också i allt högre grad för västerlandet.

Stefan Stenudd har gjort den svenska tolkningen, där den senaste tidens arkeologiska fynd från Kina inkluderats. Han har också skrivit omfattande förklaringar. Poeten Li Li har granskat tolkningen.

Den rosades i pressen för sitt klara språk och sin fyndiga kommentartext. Sedan sin första upplaga har boken omarbetats och kompletterats, såväl med fylligare kommentarer och fler bilder, som de nyaste rönen om denna åldriga men livslevande urkund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tao te ching : taoismens källa
 2. +
 3. Dao De Jing (Tao Te Ching)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dao De Jing (Tao Te Ching) av Lao Zi (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tao te ching : taoismens källa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är Tao Te Ching men ...
  Linus Ek, 11 maj 2022

  Författaren har ansträngt sig mycket med att få till rimmen även på svenska. Personligen känner jag att det kan ha varit ett misstag då en redan komplicerad text blir ännu mer komplicerad. Men ändå en värd Tao te Ching-kopia att lägga till på min växande samling.

 2. Central klassiker
  CK, 19 oktober 2021

  Remarkabel bok! God översättning. Den är ju, för att vara ett så stort verk, väldigt kort, och läste den över 1-2 dagar, men varje vers kan ju läsas om och om igen! Personligen (bara av att ha läst denna översättning och inte läst mycket mer om taoism) förvånad över likheten med vissa av kristendomens maximer såsom - den som mister sitt liv¿ (tänkte på det i vers 19), gyllene regeln (flera men tex 23), slit ut ditt öga¿ (46)

 3. Läs denna bok först sedan kan du leva!
  Zagros Varon, 27 maj 2021

  En suverän översättning och kloka kommentarer som hjälper en på traven i de djupa och mystiska budskapen i hela boken. Tack Stefan!

 4. Tao te ching - svårigheten att tolka kinesisk text
  Jürgen Weigle, 28 oktober 2017

  Jag har läst Tao Te Ching sedan 1947 - om och om igen. I tio olika tolkningar på engelska, svenska och tyska enär jag inte behärskar kinesiskan. Genom att jämföra olika tolkningar har jag försökt att förstå Lao Tzes visdom. Enligt mitt förmenande är följande två tolkningar helt överlägsna: dels den av Odette Brändli och Hans Knospe på tyska (Diogenes Verlag, 1996) och dels föreliggande tolkning av Stefan Stenudd på svenska (Arriba förlag, 2012).

  Förutom att Stenudds tolkning verkar ... Läs hela recensionen

 5. Förstår du boken? Läs den en gång till...!
  Joakim Jern, 29 februari 2016

  Jag stötte på den här första gången i slutet av 90-talet. Sedan dess har jag läst den säkert hundra gånger och upptäcker något nytt varje gång. Jag brukar välja en siffra mellan 1 och 81 (antalet verser) och läsa den versen. Det ger oftast en aha!-upplevelse. Är han upp-och-ner eller väldigt vis? Vad du tycker om boken säger mer om dig, än om Lao Tzu som anges som författare...

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stefan Stenudd