Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-05-29
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
10 x 210 x 140 mm
Vikt
279 g
SAB
Uh
ISBN
9789179242886
Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon (häftad)

Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon

Häftad Svenska, 2017-05-29
214
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur kan vi bevara de naturresurser som tillhör oss alla samtidigt som vi slår vakt om demokratin och den individuella valfriheten?

I den här boken diskuterar Lennart J. Lundqvist fyra olika sätt att möta den kommande globala resursknappheten. Oavsett vilken modell vi väljer måste den bygga på medborgarnas delaktighet och statens förmåga att leda utvecklingen. Ju öppnare ett samhälle är för nya idéer och aktörer, desto lättare är det för olika intressen att delta i debatten och få gehör för sina synpunkter. Samtidigt måste samhället vara starkt nog att ta fram och samordna initiativ och idéer till klara handlingslinjer. Det måste finnas institutioner för en sådan samverkan som kan skapa legitimitet för de drastiska beslut och dramatiska omställningar som mänskligheten står inför.

Ansvaret för hur bördor och nyttor ska fördelas i en tid med nya former av knapphet måste vila på den representativa demokratins grund. Bara så kan vi som samhällsmedborgare behålla makten över vår framtid.

Lennart J. Lundqvist är professor emeritus i statsvetenskap med särskild inriktning mot organisation och genomförandeprocesser inom miljöområdet. Som forskare är han jämnårig med den moderna svenska miljöpolitiken: han inledde sina doktorandstudier 1967, samma år som Naturvårdsverket bildades.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon
 2. +
 3. En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt En strimma av hopp : klimatkrisen och det postf... av Staffan Laestadius (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart J Lundqvist

 • Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

  Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Nils Hertting, Lennart J Lundqvist, Marina Nistotskaya

  Politik i den moderna staten är till stor del en fråga om organisation. Den offentliga förvaltningens organisationsform spelar därför en betydelsefull roll för vår förståelse av politik. Detta har särskilt kommit att uppmärksammas inom områden som...

 • From Kyoto to the Town Hall

  Lennart J Lundqvist, Anders Biel

  International agreements such as the Kyoto Protocol, EU regulation and country-specific national climate policies offer some hope of addressing climate change. But all too often implementation of these high level objectives is derailed at the sub-...