Relationsanarki 3.0 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2021-04-28
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
220 g
Komponenter
Paperback
SAB
O
ISBN
9789179691257
Relationsanarki 3.0 (häftad)

Relationsanarki 3.0

Häftad,  Svenska, 2021-04-28
89
 • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  13
Visa alla 1 format & utgåvor
I Relationsanarki 3.0 görs en ingående analys av förutsättningarna för kärlek och intimitet i det senmoderna samhället. Särskilt fokus ligger på olika former av förtryck i nära relationer, men också på möjligheter till frigörelse och erkännande. Boken är ett inlägg i en diskussion om de relationsanarkistiska idéernas framtida utveckling, men riktar sig mer allmänt till den som är intresserad av de sociala strukturer som omgärdar och genomsyrar nära relationer.

En första våg av relationsanarki tog sin form under slutet av 1800-talet när anarkister som Emma Goldman kritiserade äktenskapet för att vara ett förtryckande statligt system som reglerade människors sexualitet. Under mitten av 2000-talet bidrog förgrundsfigurer som Andie Nordgren, Jon Jordås och Leo Nordwall till en relationsanarki som ifrågasatte de sociala normer som omgärdar kärleksrelationen. Det är nu dags för en tredje våg där den relationsanarkistiska kritiken också riktas mot föreställningen att personlig utveckling och ansvarstagande individer är lösningen på alla eventuella problem i nära relationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Relationsanarki 3.0
 2. +
 3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Brandén

 • Lärande, undervisning och arbete inom högre utbildning

  Henrik Brandén

  Den högre utbildningens uppdrag är idag mer omfattande än någonsin. Enligt högskolelagen ska högre utbildning bland annat vila på en vetenskaplig grund, hålla en hög kvalitet, verka demokratifrämjande och bidra till en hållbar samhällsutveckling, ...