Främling i sin stad : stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidst (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2021-06-09
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 19 mm
Vikt
460 g
Antal komponenter
1
Komponenter
425:B&W 5.83 x 8.27 in or 210 x 148 mm (A5) Perfect Bound on White w/Matte Lam
SAB
Qad
ISBN
9789179692292

Främling i sin stad : stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidst

Stngda fabriker och butiker - missnje och framtidstro

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-06-09
245
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför har Sverigedemokraterna blivit så starka i det gamla brukssamhället, en gång fullt av framtidstro och industriell växt.

I riksdagsvalet 2018 fick Sverigedemokraterna nära en femtedel av rösterna i Säffle, en fjärdedel i ytterområden. Bland de femtio av landets nära tre hundra kommuner där SD har störst andel.

Hur ser politiska strömningar ut i en industristad där många fabriker lagts ner, butiker stängts? Arbetslöshet och stort flyktingmottagande. Globaliseringens tryck är hårt, missnöje pyr bland invånarna, men ändå skönjs möjligheter.

Boken bygger på samtal med politiker och Säfflebor på stan, lokaltidningens rapportering och egna minnen av uppväxten i Säffle. Samhällsforskning ger perspektiv på det jag ser, hör och läser om Säffle igår och idag.

Boken är ett lokalt förankrat försök att förstå det politiska landskapets förändring i Säffle och i landet som helhet. Den generella forskningen får liv lokalt, det konkreta sätts in i ett bredare kunskapssammanhang. Ett omfattande kapitel ger en forskningsbaserad kunskapsöversikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Främling i sin stad : stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidst
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Främling i sin stad : stängda fabriker och butiker - missnöje och framtidst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande om politisk utveckling i bruksort
    Mette Lyngsöe, 17 juli 2021

    En gedigen genomgång av Säffles politiska utveckling med koppling till nyare forskning om den alternativa högern. Utmaningarna för de lokala politikerna skildras.

Visa alla 1 recensioner