Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2023-09-15
Förlag
Mondial
Dimensioner
27 x 226 x 151 mm
Vikt
540 g
SAB
Lz
ISBN
9789180023634

Från terrorns frontlinjer

(28 röster)  |   Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-15
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I många skeenden som påverkat säkerhetsläget i världen de senaste 30 åren har Magnus Ranstorp haft ett finger med i spelet. Från hemliga uppdrag som medlare i Mellanöstern, ledande internationella forskaruppdrag, expert vid 11-septemberkommissionen till att stå öga mot öga med världens mest eftersökta terrorister. Det offentliga intresset för terrorism följer i spåren av de fruktansvärda dåden, men Magnus Ranstorp har istället konsekvent försökt att se runt nästa hörn där ett hot kan ta form. Nu berättar han sin egen historia om uppdragen bakom terrorns frontlinje. * Magnus Ranstorp (f. 1965) är docent i statsvetenskap och terrorforskare vid Försvarshögskolan, samt särskild rådgivare vid EU:s Radicalisation Awareness Network. Han är även ledamot i Kungliga Krigsvetenskapsakademin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från terrorns frontlinjer
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Från terrorns frontlinjer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och aktuellt ämne som slarvas bort.
  Fabbe, 5 mars 2024

  Underlig bok det här. Ämnet är superaktuellt och intressant. Vi får bilder ur olika historiska terrorhändelser fram till idag och viss inblick i desa. Däremot så varvas dessa med en extremt självgod bild av författarens liv där han inte oblygt framhäver sin person och sina erfarenheter på ett rätt osnyggt sätt. Det är nästan som att läsa en valfri Guillouroman med hans övermänskliga alter egon. Det blir svårt att förstå vad syftet med boken är. Det varvas osammanhängade mellan olika händelser... Läs hela recensionen

 2. En mycket viktig bok
  D. Raoof, 9 februari 2024

  Det är, sett till både innehåll och framställningsform, en fantastiskt fin bok som Magnus Ranstorp har skrivit. Skildringarna av de olika hemliga uppdragen i Mellanöstern, de vetenskapliga bidragen och de mellanmänskliga mötena med olika inom- och utomparlamentariska aktörer ger inte bara en imponerande CV. Det förklarar också varför Ranstorp har haft en sådan framträdande position inom sitt forskningsfält och varför han är en sådan viktig röst i det offentliga samtalet.
  Särskilt imponer... Läs hela recensionen

 3. Viktig kunskap om vår samtidshistoria
  Leif Månsson, 22 november 2023

  En högintressant bok om vår samtid. De erfarenheter som Magnus Ranstorp delger oss är av stort värde för att förstå vår nutida historia. Den information som våra dagliga media delger oss är så väldigt förenklad och beskriver (nästan) aldrig de historiska sammanhangen. Här presenteras det på ett begripligt sätt. Rekommenderas verkligen.

 4. Alla borde läsa
  Conny Granell, 8 november 2023

  Denna bok skulle vara obligatorisk läsning för alla politiker, myndighetspersoner och beslutsfattare
  Ger en mycket bra och korrekt bild av det som blivit ett stort problem för vårt samhälle

 5. Faktaspäckad, analytisk och insiktsfull skildring
  Magnus Eriksson, 25 oktober 2023

  Jag lyfter på hatten för Dr Ranstorp - inte minst för de rakryggade och orädda ställningstaganden i kapitlen om Sverige! Boken är inte bara otroligt informativ, den är även både spännande och underhållande. Förutom som skildring av Magnus Ranstorps fantastiska yrkesgärning fyller boken en roll som beskrivning av de inom- och utomparlamentariska arenorna inder sex decennier, och därigenom krattar den manegen för vidare förståelse för nationella intetnationella synergier i fråga om utomparlamen... Läs hela recensionen

 6. Mycket välskrivet om nutida världspolitiken
  Monica , 15 oktober 2023

  Ranstorp har skrivit en initierad och detaljerad nutidshistoria från terrorforskningens perspektiv. Humorn och det personliga anslaget gör boken - det tunga ämnet till trots - oerhört läsvärd. Som man säger i den engelskspråkiga delen av världen: unputdownable!

 7. Därför hamnade vi där vi är!
  Brix, 14 oktober 2023

  Ett vitalt verk för den som vill förstå hur alla turer och allt motstånd lett oss fram till där vi är i dag. Men det är också ett vitalt verk för den som vill förstå vad som ändå gjorts, på många vis tack vare den sakkunskap, den envishet och den manöverförmåga som dr Ranstorp uppvisat under dessa snart tre decennier. Utan Ranstorp hade vi varit betydligt sämre rustade att förebygga och motverka våldsbejakande extremism och terrorism. Ranstorps insats har varit avgörande för att ibland t.o.m... Läs hela recensionen

 8. Efterlängtad
  Marie H. Kihlgren, 13 oktober 2023

  När man söker kunskap från en av de bästa på området hot är detta boken att läsa eller lyssna på.

 9. Mycket bra och insiktsfull bok
  Tomas Johansson, 11 oktober 2023

  En mycket bra och tankeväckande bok, långt bortom den svenska naivism som alltför många fortfarande lever i. Många skulle därför behöva läsa den, inte minst för att balansera den svenska mediebilden av konflikterna i världen.

 10. skarp analytiker men dålig skribent
  Luisa, 8 oktober 2023

  Mina förväntningar på Magnus Ranstorps bok var höga, eftersom jag känner honom från tv och radio som en snabbtänkt, skarp analytiker. Hans bok blev dock en besvikelse. Den är mycket ojämn med långa tråkiga partier och några delar som är spännande och läsvärda. Analyserna lyser med sin frånvaro i boken. Jag tror också att boken skulle ha vunnit på om någon redaktör eller annan språkkunnig person hade korrekturläst den. Jag hittar och studsar inför en hel del språkliga misstag och fel. Bland d... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Magnus Ranstorp