Jag tog taxi till kriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2022-09-01
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 142 x 19 mm
Vikt
398 g
SAB
Lz Heimerson, Staffan
ISBN
9789180185295
Jag tog taxi till kriget (inbunden)

Jag tog taxi till kriget

Inbunden,  Svenska, 2022-09-01
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Staffan Heimerson har rapporterat från 34 krig och varit korrespondent i 13 länder på fem kontinenter. Här skriver han personligt, initierat och engagerat, med lika delar humor och allvar om sina erfarenheter och upplevelser av att vara på plats i krigsdrabbade områden.

Läsarna får bland annat följa med till Nicaragua när sandinisterna störtade president Somoza, till Syrien och krigets ofattbara fasor, till Angola där Heimerson varje dag åt frukost och samtalade med den legendariske journalisten Kapuscinski, till Café Avesta i Erbil i Kurdistan och till Myanmar där Heimerson olagligt uppsöker befrielsegerillan genom att lifta med en ammunitionstransport på floden Moei.

I en av de mer oväntade texterna jagar han under kalla kriget ryska spioner i den lilla skånska staden Simrishamn. Heimerson ger intrycket av att alltid ha befunnit sig på rätt plats vid rätt tidpunkt, och om inte så har han sett till att ta sig dit - oavsett vad. Hans sinne för detaljer och förmåga att berätta en god historia gör att texterna alltid är intressanta, lärorika, fängslande och roliga att läsa. Kort sagt innehåller de alla reportagets nödvändiga ingredienser, nämligen: people, colour and action.

STAFFAN HEIMERSON (f. 1935) har en lång karriär som journalist och utrikesreporter bakom sig, bland annat på Sveriges Radio, SVT och Aftonbladet. På Lind & Co har han tidigare givit ut Lillan och Tunnan 20 kärleksfulla kattberättelser, skriven tillsammans med Linda Skugge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag tog taxi till kriget
  2. +
  3. Till dig som famlar : korsdragspoesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till dig som famlar : korsdragspoesi av Pia Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Heimerson