Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Mytiska väsen
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2023-08-04
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
11 x ? x 145 mm
Vikt
255 g
SAB
uMzd
ISBN
9789180770118

Sjöjungfrur

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-08-04
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sjöjungfrun är en mytisk varelse som människor har berättat om och avbildat i flera tusen år. Oftast är det en kvinna med fena, men det finns också sagor om sjöjungfrur i andra former. Boken Mytiska väsen - Sjöjungfrur handlar om sjöjungfrur från olika tider och olika delar av världen.

Många tänker kanske på boken och filmen Den lilla sjöjungfrun när de föreställer sig en sjöjungfru. Men det finns gott om andra berättelser, både om goda och onda sjöjungfrur och om sjöjungfrur i olika skepnader. I den här boken får läsaren ta del av några utvalda myter - och läsa om hur vissa faktiskt jobbar som sjöjungfru i dag.

Mytiska väsen - Sjöjungfrur ingår i serien Mytiska väsen.

Nypons lättlästa faktaböcker är framtagna för de mest läsovana eleverna. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare. Precis som traditionella böcker har de också en innehållsförteckning och ett register.

Linda Ågren debuterade som författare och illustratör 2021. Mytiska väsen - Sjöjungfrur är hennes första bok på Nypon. Linda är gymnasielärare i svenska och engelska, men uppträder också som sjöjungfrun Athiraa på olika evenemang och i akvarium. Hon brinner för att värna om miljön och för att barn ska få en magisk barndom.

Boken finns även som e-bok och som digital ljudbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sjöjungfrur
 2. +
 3. Skogsrået

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogsrået av Ann-Charlotte Ekensten (kartonnage).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sjöjungfrur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra information från hela världen
  Marias bokhylla, 13 september 2023

  Sexåringarna tycker: Sexåringarna tyckte verkligen om Linda Ågrens förra bok och var jättepeppa på den här också. De älskade de olika bilderna och flera av de små faktauppslagen men var inte helt beredda på att det inte skulle vara en enhetlig berättelse utan fakta. De är ganska mycket yngre än målgruppsåldern 9-12, så det är inte så konstigt, men de var verkligen förtjusta i mer att titta på bilderna än något annat. Däremot tyckte de att delen om den falska sjöjungfrun var jättespännande, me... Läs hela recensionen

 2. Häftig bok som väcker fantasi hos barn och ungdoma
  Cathie Anderberg, 1 september 2023

  Mysig bok perfekt för att väcka barns intresse för faktaböcker, som framtida lärare ser jag stort potential att arbeta med denna bok hos den åldern som den är skriven för.

  Rekommenderar till skolor, föräldrar och även vuxna som älskar sjöljungfruar

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Linda Ågren

 • Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

  Linda Ågren

  Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är h...