Jag vill bli behandlad som en människa! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2023-12-08
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
190 x 120 x 13 mm
Vikt
190 g
Komponenter
Paperback
SAB
Lz
ISBN
9789180806435

Jag vill bli behandlad som en människa!

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-12-08
147
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok är berättelsen om vad som hände när min mamma blev sjuk.

Vi följer en tidigare pigg och frisk kvinna i 80-årsåldern som, då hon drabbas av cancer i bukspottkörteln, hamnar i en vårdkarusell som inkluderar hemtjänst, sjukhusvård, korttidsboende och äldreboende. Under hela den här perioden stötte vi på stora svårigheter med kommunikation, nonchalant och okunnig personal samt byråkratiska och administrativa labyrinter av svindlande proportioner. Men vi mötte också underbara människor som gjorde ett genuint bra arbete!

Som sjuksköterska på en Intensivvårdsavdelning sedan många år fick jag nu en unik och skrämmande inblick i vården ur patientens och de anhörigas perspektiv. Jag dokumenterade allt och här är resultatet.

Min förhoppning är att våra beslutsfattare ska läsa boken och förstå vad som är galet, men också bra, i svensk sjukvård. Samt att de som jobbar i systemet ska få kunskap om hur det, och de, uppfattas av anhörig och patient.

Men jag hoppas också att denna bok ska hjälpa andra navigera i svensk sjukvård, både för egen del men också för sina anhöriga.

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk är ett pinsamt sant citat. Vare sig du är patient eller anhörig. Att bli behandlad som en människa är ingen självklarhet i dagens sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag vill bli behandlad som en människa!
 2. +
 3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag vill bli behandlad som en människa!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra guide I äldrevården!
  Lena Carlsson, 12 maj 2024

  En välskriven bok om ett angeläget ämne! Du får ta del av både mammans och de anhörigas upplevelser om hur det kan vara i vården idag, både positiva och negativa upplevelser.
  Du får också tips och råd om vart du kan vända dig för att få hjälp, om du, eller någon anhörig hamnar i en liknande situation. Tyvärr lär vi väl alla förr eller senare behöva någon som guidar oss igenom de olika instanser och processer man kan behöva gå igenom i dagens sjuk- och/eller äldrevård.
  Den här boken är en god hjälp på vägen, rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner