Glasbin (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2021-06-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Augusti
Översättare
Urban Lindström
Originaltitel
Gläserne Bienen
Medarbetare
Ericson, Mårten (form)
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789185301294

Glasbin

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-30
242
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Richard står på botten av sin karriär, av sitt liv, barskrapad och, tycker han, fundamentalt misslyckad i sin hustrus ögon. För att förändra sin situation vänder han sig till sin forne kamrat inom Lätta kavalleriet, Twinnings. Denne har kontakter i samhällets alla vrår och erbjuder Richard en intervju hos industrimagnaten Zapparoni, den ökände och mytomspunne mångmiljardär som gjort sin förmögenhet på miniatyrrobotar och revolutionerat den moderna filmindustrin. Zapparoni tycker sig ha problem med sin egensinniga personal och söker någon som förstår att hålla dem under uppsikt så att uppfinningarna inte försvinner till konkurrenterna.

Anställningen har dock ett outtalat pris, och under intervjun slits Richard mellan fruktan för sitt eget liv och sina föreställningar om Zapparoni och dennes metoder. När Richard vilar ut sig i Zapparonis lilla trädgård full av surrande bin, retar en ingivelse honom - är allt verkligen som det verkar?

Ernst Jüngers framtidsroman Glasbin är en av författarens mest kända berättelser. I den fängslande historien med dess skrämmande och illavarslande scener gör Jünger ett flertal anmärkningsvärt träffsäkra förutsägelser om framtiden när han beskriver den totala övervakningens intrång i människans liv, robot- och nanoteknologins utveckling, det moderna samhällets påverkan på miljön, och inte minst om de multinationella jättarnas ofta överstatliga och autonoma karaktär och de gränslösa medel som står till deras ägares förfogande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glasbin
 2. +
 3. Det äventyrliga hjärtat : figurer och kapriser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det äventyrliga hjärtat : figurer och kapriser av Ernst Jünger (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Glasbin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Present till sambo
  Jenny, 29 december 2021

  Var en julklapp till sambon och han älskar den. Han har läst tidigare verk av Ernst så var kanske inte överraskning dock :)

 2. Spaningsledare i metafysik.
  Dr. Larson., 14 juli 2021

  En stilren kortroman huggen i granit. Visionär och delirisk skärskådning av teknikens mirakel. Författaren har ett glasklart och djuplodat mörkerseende. Han är lärare och spaningsledare i metafysik. En filosofisk betraktelse över efterkrigstidens Tyskland, kanske, men även en nostalgisk återblick av gångna mer ridderliga tider. Ett nöje för läsaren att förtära. Lång eftersmak. Sentenser finns att utvinna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ernst Jünger