Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Heart of Darkness
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379064
Mörkrets hjärta (pocket)

Mörkrets hjärta

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2008-02-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Klassikern MÖRKRETS HJÄRTA ges nu ut i nyöversättning. Romanen hittar fortfarande ett sekel efter första utgivningen i England nya läsare. Den polskfödde sjökaptenen och författaren JOSEPH CONRAD skrev sina böcker på sitt andraspråk, engelskan. Just Mörkrets hjärta har inspirerat många, inte minst filmskapare. I en oförglömlig vietnamfilm, Apocalyps Now, spelas den demoniske diktatorn och européen Kurtz i djungelns inre av Marlon Brando.

Romanens berättare är sjöfararen och sjökaptenen Marlow, som för befäl över en flodångare som har i uppdrag att segla upp för Kongofloden till det innersta av Afrika, till den belgiska handelsstation som ligger längst bort, längst in i mörkrets hjärta. Det är sent 1800-tal och dessa områden är vita fläckar på européernas världskarta. Här i det okända, befolkat av svarta, härskar den vita elfenbensjägaren Kurtz oinskränkt och sprider skräck och död omkring sig. Kurtz är mer framgångsrik än alla de andra belgiska Bolagets elfenbensjägare tillsammans

I bokens extramaterial ingår novellen PIONJÄRERNA, en berättelse från en européisk handelsstation i Afrika. Som extramaterial finns också en essä och brev skrivna av Joseph Conrad då han själv var sjökapten i Kongo. Mörkrets hjärta och Pionjärerna är de enda skönlitterära texter som Joseph Conrad skrev om Afrika. Allt i nyöversättning av EINAR HECKSCHER. Dessutom har GUNNAR FREDRIKSSON skrivit en lång bakgrundsartikel om Mörkrets hjärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkrets hjärta
 2. +
 3. Mot fyren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot fyren av Virginia Woolf (häftad).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mörkrets hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En klassiker
  Helena, 6 mars 2016

  En ganska tunn bok på drygt 100 sidor men WOW, vilken tyngd. Det här är, som tidigare recensioner skrivit, en mörk, mörk, mörk skildring av människans natur och omåttligt fascinerande därför. Den innehåller mycket symbolik och Olof Lagercrantz har skrivit en 1000(!) sidor lång analys av boken. Se även filmatiseringen ("Apocalypse Now"). En must-read, helt klart.

 2. Mörk och dyster
  LB, 16 juli 2012

  Slutet av 1800-talet i Centralafrika. Elfenbensjägaren Kurtz har ett rykte om sig att vara den värsta av dem alla, utan skrupler i jakten på det vita guldet. I en miljö som är mörk, dyster, nästan kväljande otäck möter berättaren och sjökaptenen Marlow faror på vägen mot det innersta av Kongos djungler. Marlow är på väg mot Kurtz, på väg bort från allt det han känner till och är trygg med.

  Detta är en resa i sinnet och beskriver hur människor förändras av girighet, isolering och ovis... Läs hela recensionen

 3. Utmärkt
  Fredrik, 3 september 2011

  Utomordentligt bra i sin beskrivning av hur naturen påverkar människor, och hur dessa sedan påverkar varandra. Den medföljande novelletten är även den mycket bra.

 4. imperialismen
  Michelle, Hbg, 10 november 2009

  Marlow är kaptenen som berättar om sina äventyr då han seglar med ett engelskt skepp till Belgiens koloni Kongo i Afrika och får träffa den mytomspunne mr. Kurtz som producerar ofantliga mängder av elfenben åt Belgiens handelsbolag. Vi får följa Marlows resa dit och novellen är en djupdykning i människans inre, hur avsaknaden av civilsationens lagar suddar ut gränserna mellan rätt och fel. Våra naturliga impulser tar över och utan ett system av domstolar, poliser, fängelse och andra människor... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Mörkrets hjärta