Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2010-05-17
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Översättare
Pernilla Linder Velander
Originaltitel
Centered Riding
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form) / Noble, Mike (foto)
Illustratör/Fotograf
Jean MacFarland
Dimensioner
231 x 215 x 20 mm
Vikt
940 g
SAB
Rbeac
ISBN
9789185705368
Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer (inbunden)

Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-05-17
359
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sally Swifts efterfrågade böcker kommer nu i nytryck.

ETT MED HÄSTEN är den fösta boken om centrerad ridning och handlar om hur man kan förbättra sin ryttarkänsla. Genom att behärska sin egen kropp och använda den på ett medvetet sätt kan man uppnå harmoni med hästen, menar författaren Sally Swift.

Att rida centrerat handlar om att känna till sin egen kropp det handlar om att förstå hur hästen upplever ryttaren och vilka förutsättningar du som ryttare ger din häst.

För att åstadkomma detta finns handfasta övningar. Många av dem är på marken, utan häst. Det gäller att föreställa sig och skapa en känsla som du sedan kan återkalla på hästryggen.

VARFÖR TVÅ BÖCKER?
Förlaget ger samtidigt ut Sally Swifts andra bok CENTRERAD RIDNING. Den andra boken ersätter inte den första, den kompletterar den:

Böckerna hör ihop, och det är bra att först ha läst ETT MED HÄSTEN. Den andra boken handlar mer om hästen. I den förklaras i grova drag hur du kan förbättra hästens muskulatur och gång med hjälp av större förståelse och tillämpning av centrerad ridning. När din ridskicklighet ökar kan du inte undgå att förbättra din hästs kropp. De två faktorerna samverkar och kan resultera i ett härligt samspel mellan häst och ryttare
Sally Swift.

En stor del av svårigheterna för nybörjaren är att rörelsemönstret hos hästen ställer helt nya krav på balansförmåga och kroppskontroll hos ryttaren. Dessutom sitter man mer än en och en halv meter ovanför marken och den som under någon av sina första ridlektioner har varit nära att åka av eller rent av har ramlat i backen kan bli rädd och spänd. Det gör inte saken lättare.

Sett ur hästens perspektiv är ett stort problem att många hästar inte får en optimal utbildning. Det är tyvärr så att många hästar får en rent undermålig utbildning. Detta medför att många hästar inte får en rättvis chans att bli framgångsrika på tävlingsbanan och utveckla sin potential men mycket värre att många hästar får skador som gör dem obrukbara för kortare eller längre tid.

Här kommer centrerad ridning in i bilden. Sally Swift har skapat en metod och ett språk som just har till syfte att ge instruktörer och ryttare verktyg för att lära ryttarkänsla. Jag är övertygad om att många fler ryttare kan komma in i den skara som tillägnat sig denna känsla och också kortar tiden att komma dit. Frustrationen hos elever (och också hos vissa lärare) kommer att minska och många hästar kommer att få ett längre och behagligare liv för att deras ryttare sitter mjukare och mer balanserat i sadeln.
Johan Bredberg, Vd för Flyinge AB 2007-2009
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer
  2. +
  3. Centrerad ridning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Centrerad ridning av Sally Swift (inbunden).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett med hästen : en bok för ryttare på alla nivåer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bästa bok om ridning jag någonsin läst.
    Frida, 8 april 2012

    En bok att återvända till gång på gång för att utvecklas som ryttare. Fantastiskt bildspråk som hjälper en att "bli ett med hästen".

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ett med hästen : en bok för ryttare på al...