Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2021-01-11
Upplaga
1
Förlag
Millhouse Förlag
Dimensioner
254 x 175 x 23 mm
Vikt
873 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789185759101
Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap (inbunden)

Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-01-11
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Stora Vinskolan har utsetts till världens bästa vinbok i världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 i klassen Wine Education . Detta i konkurrens med vinböcker från över 60 länder.

En bok för nybörjaren, den lite mer erfarna, likväl som för fullblodsproffset. Den är precis som undertiteln säger, en komplett guide och bör finnas i varje hem. Mattias Säfwenberg, Vinbladet

"Nyutgåvan av Stora vinskolan av SvD:s vinexpert Mikael Mölstad är en utomordentlig kunskapsbibel för den som vill veta mer om innehållet i glaset." Svenska Dagbladet

Sveriges mest sålda vinskola i helt ny upplaga. Stora Vinskolan är en klassiker i Sverige.

En hel generation av vinintresserade svenskar har fått sin kunskap genom denna bok. Nu har boken genomgått en total uppdatering med nya texter och bilder.

Stora Vinskolan är den mest kompletta vinskolan som getts ut i Sverige. Det är en bok för alla som tycker det är kul med vin. Både enkel och pedagogisk underhållande och lättläst.

Stora Vinskolan är uppdelad i tolv lektioner för kurser och självstudier men kan lika gärna användas som läsebok för vinnjutaren eller som uppslagsbok för alla vinälskare.

Innehåller cirka 400 foton, kartor och illustrationer. Boken kompletteras av ett separat poddprogram med namnet Vinskolan.

Några rubriker: Så blir du vinprovare Druvan Vinhistoria Vingården Vinkällaren Så görs vin Hantering & Servering Vinlagring Mat & Vin Vin & Hälsa Vinvokabulär Vinquiz Vinvärlden i korthet

Om författaren: Mikael Mölstad är en av Sveriges mest kända dryckesskribenter idag bland annat vinskribent på Svenska Dagbladet och magasinet Allt om Vin dessutom grundare av White Guide och skapare av En Värld av Vin Sveriges mest sålda vinbok.

Sagt om boken:

"Både för dig som nybörjare och för den som vill ha ett uppslagsverk. Vinskolan är uppdelad i 12 praktiska lektioner avsedda för självstudier eller kurser. Fin presentbok!"

Akademibokhandeln

"Bland svenska vinguider utan specialinriktning är Mölstads en av de mest pedagogiska, informativa och omfattande och fungerar därför väl som referens. Upplägget med lektioner gör att den dessutom passar utmärkt som faktaunderlag i studiecirklar."

Bibliotekstjänst

"En gedigen men samtidigt lätthanterlig bok. Jag skulle till och med kalla det ett standardverk för vinprovare. perfekt för alla som älskar att prova vin."

Din Vinguide / Anders Levander

"Vill du förkovra dig i vinets underbara värld, så är det här boken en bra start."

Sune Liljevall, Mitt-media

"Stora Vinskolan är en vinbok som står för sin titel. Omfattande och djup, faktabaserad kunskap utan att vara krånglig. Så för alla som längtat, eller funderat över att göra slag i saken att lära mer vin här är boken."

Elke Ljung / Vinbanken

 

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap
  2. +
  3. Stora boken om vin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora boken om vin av Marnie Old (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lärobok
    Kjell Olof Elonius, 2 juni 2022

    Utmärkt att dela upp i ett antal lektionstimmar med 10 kapitel innehållande vinkunskap, kartor och frågor. Boken är överskådlig och lätt att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Mölstad