Ad Herennium (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-09-23
Upplaga
3
Förlag
Retorikförlaget AB
Översättare
Birger Bergh
Dimensioner
210 x 142 x 12 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789186093082

Ad Herennium

av Cicero
(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2009-09-23
200
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De ratione dicendi ad C. Herennium - "Till Gaius Herennius om talekonstens teori" - är den äldsta bevarade systematiseringen av romersk retorik. Förmodligen författad 86-82 f.Kr. är den tydligt influerad av grekisk tradition och boken fick stort genomslag, inte minst under medeltiden och renässansen.
För modern retorik är boken oumbärlig i kraft av sin originalitet och systematik, i synnerhet i sin genomgång av retorikens figurlära (bok IV).

Förstautgåvan av Birger Berghs översättning sammanföll med explosionen i det pånyttfödda intresset för retorik i Sverige, och boken har därmed blivit en etablerad pelare i den svenska retorikens kanon.
Den omarbetade utgåvan har blivit än mer användbar för studerande och intresserade som vill lära känna retorikens fundament och ursprung.

En av de viktigaste läroböckerna i Västerlandets historia. Oumbärlig om man snabbt vill skaffa sig en överblick av den klassiska retoriken (Kurt Johannesson)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ad Herennium
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cicero