Att ty sig till klumpen i halsen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Splint (del 18)
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-09-21
Upplaga
1
Förlag
Smockadoll Förlag
Översättare
Babak Rahimi, Kristian Carlsson
Originaltitel
Boghzam ra baghal kon
SAB
Hce.03
ISBN
9789186175726
Att ty sig till klumpen i halsen (häftad)

Att ty sig till klumpen i halsen

Häftad Svenska, 2017-09-21
229
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Hemma" är en obestämd och missbildad plats konstaterar Naeimeh Doostdar och pendlar mellan glädje och vånda inför sitt Teheran och sitt Malmö.

Naeimeh Doostdar är född 1977 i Teheran och numera bosatt i Malmö. Hon debuterade 1996 och hade gett ut sina fyra första böcker innan exilen 2011. Med de censurerade verk hon hade i bagaget introducerades hon på svenska 2013.

Diktsamlingen Att ty sig till klumpen i halsen är översatt från det persiska originalet Boghzam ra baghal kon som publicerades på ett exilförlag i London 2016.

Serie Splint är en särimnergris som bökar upp tryfflar bland de författare i landet som skriver på främmande språk - och månar om översättningarna som en kycklingmamma. Serie Splint limmar ihop livskraftiga träd av språkdjungelns flisor, splitter och splint.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att ty sig till klumpen i halsen
 2. +
 3. Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så småningom gick jag inte hem : censurerade di... av Naeimeh Doostdar (häftad).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Naeimeh Doostdar

 • Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller

  Naeimeh Doostdar

  Naeimeh Doostdar föddes 1977 i Teheran. Hon påbörjade redan i gymnasieåldern sin karriär som journalist och har mottagit ett flertal nationella utmärkelser. Parallellt har hon även skrivit poesi och prosa, vilket har lett till fyra utgivna böcker ...

 • Blue Swedish for Nowruz; Short Stories from Sweden

  Naeimeh Doostdar

  A woman doing behavioral experiments on a population unfamiliar with showing emotions to strangers. Parents suppressing all common sense in order to grasp what their new world expects of their child. A Russian invasion shaking the grounds of navel...