Den Heliga Koranen - Juz' 30 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2017-09-09
Förlag
DVV kultur
Originaltitel
Den Heliga Koranen - Juz' 30
Dimensioner
291 x 210 x 30 mm
Vikt
1382 g
ISBN
9789186267186
Den Heliga Koranen - Juz' 30 (inbunden)

Den Heliga Koranen - Juz' 30

(17 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-09
240
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nu har du möjlighet att recitera den heliga Koranens sista juz' (30:e sektion) tillsammans med översättning och kommentartolkning på svenska i en och samma bok. Få en grundligare förståelse för betydelsen av Guds ord, nedsändelsessammanhang för varje surah, versers djupare innebörd och mycket mer. Allt baserat på metoden Korantolkning genom Koranens egna verser enligt Profeten(S) och Ahl al-Baits(A) lära och genom deras vägledande hadither!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den Heliga Koranen - Juz' 30
 2. +
 3. Koranens budskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koranens budskap av Mohammed Knut Bernström (inbunden).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Den Heliga Koranen - Juz' 30. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Titel / innehåll
  Sven-Göran Malmgren, 22 oktober 2020

  Innehållet stämmer inte med titeln. Det är inte en enda text ur Koranen utan bara en mängd referat. Så jag blev mycket besviken.

 2. Mycket fin
  Folke , 23 juli 2018

  Det är en mycket fin bok. Den svenska texten är ibland lite slarvigt skriven och grammatiken är inte fullständigt genomarbetad. Men det viktigaste är att poängtera att detta inte är hela Quranen utan endast 1/30 av hela texten. Kommentarerna tar upp så mkt plats att man inte har allt i samma bok.

 3. Stark 5:a
  Gabriel, 11 februari 2018

  Det är inte ofta man stöter på ett exempel som denna. En svensk översättning av en helig bok med en lite djupare analys av vad som sägs/menas med varje rad. Den tog ett flertal steg djupare än någon annan liknande bok som jag läst på svenska. Rekommenderas.

 4. Unik översättning som sticker ut bland mängden
  Leah, 8 februari 2018

  Den Heliga Koranen sticker helt klart ut bland de andra svenskt-översatta koraner. Detta då dess översättning är väldigt precis och man ser hur författarna gjort sitt yttersta för att översätta så likt arabiskan som möjligt. Jag gillar strukturen på hur de delar upp översättningen, då det gör att man lättare hänger med.

  Förklaringarna av verserna är väldigt omfattande och utförliga. De kan anses vara för långa men skribenternas enkla sätt att skriva väcker upp ett intresse, som gör ... Läs hela recensionen

 5. Intressant översättning
  Zahraa, 30 november 2017

  Kul att se att den har fått så många positiva recensioner för håller med att den är värd sina fem stjärnor. Den är verkligen en klass för sig. Som svensk muslim har man varit begränsad gällande en Koran-översättning då jag tycker att översättningen oftast är bristfällig (fastän mina kunskaper i det arabiska språket är begränsat är det lätt att se det). I denna del av Koran-översättning får man smaka på orden mer för man upplever att översättningen översätter inte självaste betydelsen (vilket ... Läs hela recensionen

 6. Precision i översättningen
  Miriam, 24 november 2017

  Precision i den språkliga översättningen från arabiskan samt välstrukturerad och intressant tolkning. Upplever även en objektivitet i texten, där översättaren översätter väldigt nära det arabiska originalet samt i sin tolkning refererar till kända namn på historiker och filosofer i koranlära.

 7. Djup
  Kaothar, 22 november 2017

  Tolkningarna belyser andra aspekter som man kanske inte har tänkt på tidigare. Djup men lämnar ändå plats för egna tankar och reflektioner. Utöver det tycker jag om upplägget, språket som används, osv. Nöjd! Rekommenderar såklart :)

 8. Rekommenderar starkt!
  Adam, 21 november 2017

  Jag har tyckt om ordningen av upplägget väldigt mycket till den graden att det syns klart och tydligt vilken del av texten är en tolkning och vilken del är en översättning. Utöver detta dess historiska sammanhang är ett plus för mig som är intresserad över att veta vart verserna uppenbarats.

 9. Ögonöppnande
  Nea, 21 november 2017

  Religiösa och filosofiska skrifter intresserar mig mycket. Vad gäller Koranen har jag läst bl.a. Zetterströms och Bernströms tolkningar. Men den här översättningen är i en helt annan liga. Översättaren har strävat efter att svenskan ska överensstämma med arabiskan så noggrant som möjligt, både i ordval och ordföljd, och istället flyttat ut tolkningen av versen till fotnoterna. Det underlättar att urskilja vad som faktiskt sägs från själva tolkningen - något som är svårt att avgöra i Bernström... Läs hela recensionen

 10. Koranen
  Sara, 15 november 2017

  Fick boken nyligen, blev imponerad av hur vackert harmoniskt utseendet var. Pappret var av mkt bra kvalité och höjde elegansen i d hela.

  Och innehållet likaså. Kände av hur språket var närmare originalspråket samtidigt som det inte var alltför avancerat. Passar utmärkt!

  Rekommenderar starkt!

 11. Toppen!
  Sara, 15 november 2017

  Upplägget är väldigt bra. Både översättningen av verserna och kommentartolkningarna finns på samma sida, vilket gör läsningen mycket enklare. Tycker om språket då man lätt kan förstå vad författaren menar samtidigt som man får en djupare förståelse av versernas innebörd. Har varit väldigt lärorik för mig att ha denna bok.

 12. Omfattande tolkning
  Amna, 9 november 2017

  Väldigt tydliga och omfattande kommentarer som gör det lättare att hänga med i koranverserna och dess innebörd. Jag tycker om upplägget boken har med tolkning på samma sida som koranverserna.

 13. Utmärkt översättning!
  Sara, 9 november 2017

  Jag känner att jag äntligen kan läsa och förstå Koranen samtidigt. Språket författaren använder sig av är mycket lätt att läsa och förstå. Det här är en fantastisk översättning av ett avsnitt i Koranen. Det är som poesi; författaren försöker fånga skönheten i Koranen på svenska. Bra läsning och utmärkt guide!

 14. Korrekt översättning
  Rolf, 9 november 2017

  Jag har flera gånger haft frågor om innebörden av Koranen. Eftersom jag inte kan arabiska så har jag haft svårt för en djup förståelse.
  Denna Koran är en korrekt översättning från arabiskan där ordföljden är rätt. En gedigen kommentarstolkning som ger ett djup i läsningen.

  Rekommenderas starkt!

 15. Äntligen med djupare tolkning
  Nöjd kund, 20 oktober 2017

  Äntligen en koranöversättning med djupare tolkning, efterlängtat och nödvändigt! Tycker om upplägget med arabisk text svensk översättning samt tolkning eller kommentarer av varje vers ur ett djupare perspektiv

Visa alla 15 recensioner