De tyngdlösa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Annakarin Thornburn
Originaltitel
Los Ingrávidos
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
182 x 112 x 15 mm
Vikt
99 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703882

De tyngdlösa

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2018-08-20
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Mexiko City begrundar en ung tvåbarnsmor sin tid i New York då hon jobbade på ett litet bokförlag för att upptäcka latinamerikanska författare och rörde sig i kretsar av konstnärer, bohemer, udda karaktärer och främmande män som blev hennes älskare. En tid om vilken hon börjar skriva en roman.

I New York var det särskilt en poet som fångade hennes uppmärksamhet och som hon börjar översätta till förlaget. Den nästintill bortglömde mexikanske poeten Gilberto Owen, som på 20-talet bodde i samma kvarter som hon själv i Harlem. Efterhand blir intresset till en besatthet och hon börjar se Owen skymta förbi på tunnelbanan och med honom snart också andra spöken, som Ezra Pound. Eller är det bara levande personer som liknar dem.

Hennes liv flyter alltmer samman med Owens och då maken i hemmet i Mexiko City börjar läsa hennes roman om deras liv löses fiktion och verklighet upp i ett vackert, melankoliskt sönderfall av vardagens konkreta gränser.

De tyngdlösa rör sig från New Yorks vindlande tunnelbanegångar till litteraturens oändlighet. Från ungdomens flyktiga kärleksmöten till familjelivets avsaknad av de samma. Mexikanska Valeria Luiselli förmår ojämförbart fånga läsaren genom att vända på våra förväntningar om vad som är verkligt.

Pressröster om De tyngdlösa:

Mexikanska författaren Valeria Luiselli är en litterär sensation ... Ingen som umgås med spöken, litterära eller verkliga, bör missa denna verkligt fina roman om liv och skapande.

Expressen

Skimrande pärla från New York ... Annakarin Thorburns tolkning är excellent, återhållen och precis.

Dagens Nyheter

Det har skrivits många stora, långa, omfattande romaner om New York och Mexico City; och minst lika många som handlar om att skriva romaner, men få som så effektivt som De tyngdlösa fångar in just den där svindlande overklighetskänslan, sättet det både kittlar och vänder sig i magen. En metafysisk thriller som på bara drygt 160 sidor rycker undan mattan för både läsare och författare. Vem fan behöver döda författare när de levande gör sådana här saker?

dagensbok.com

Debutroman imponerar med sin smarta elegans.

Svenska Dagbladet

De tyngdlösa är en smärtsam och smart roman där en känsla av nostalgi, äkta eller falsk, genomsyrar varenda stavelse. En utländsk pärla som jag hoppas att många ska läsa.

Upsala Nya Tidning

Det är en underbar bok som man läser med ett leende på läpparna. Porträtten av romangestalterna är tillspetsade utan att bli schematiska eller grovt karikerade. Det är distanserat men inte kyligt snarare ömsint. Som en modern Charles Dickens.

Arbetet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tyngdlösa
  2. +
  3. De förlorade barnen : ett arkiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt De förlorade barnen : ett arkiv av Valeria Luiselli (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valeria Luiselli