Änglarnas svar (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2011-09-05
Upplaga
1
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
135 x 130 x 17 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186719197
Änglarnas svar (cd-bok)

Änglarnas svar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2011-09-05
269
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
EXTRA! Storyn bakom boken. Inkluderar intervju med Stefan Einhorn.

En stark roman av författaren till Konsten att vara snäll

Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.

Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med bland annat Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen. Nu kommer Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Änglarnas svar
 2. +
 3. Rekviem : en hallucination

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rekviem : en hallucination av Antonio Tabucchi (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Änglarnas svar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och viktig!
  Anna , 14 augusti 2014

  Änglarnas svar är en mycket bra bok! Sju personer berättar utifrån sitt perspektiv och som läsare/lyssnare får du en mer och mer detaljerad historia allt eftersom. Jag tycker om boken för att den påminner mig om att allt kanske inte är som det först verkar. Den ställer frågan om vem som är offer och vem som är förövare? Hur människor i vissa situationer kan göra saker och fatta beslut som den inte skulle göra annars. Frågor om skuld och försoning, som ständigt är aktuella. Torsten Wahlund läser, som alltid, boken med stor känsla.

 2. Makalöst bra
  Anna, 15 januari 2012

  Det är svårt att beskriva boken mer då jag riskerar att förstöra en makalöst bra berättelse. Bokens innehåll nystas alltmer upp och vävs samman till en helhet. Det är totalt sju personer som redogör sin historia och alltfler dolda delar av berättelsen avslöjas.

  Jag avgudar den här boken och hoppas att Stefan Einhorn kommer fortsätta skapa likartade verk. Berättelsen är fascinerande och den sträcker sig mellan Sverige, Polen och Israel. Upplysande och tänkvärd då den berättar om hur människor kan förlåta varandra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn