Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2014-04-09
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Anna Bengtsson
Originaltitel
Kinder des Judas
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
180 x 120 x 30 mm
Vikt
296 g
SAB
Hce
ISBN
9789187219825
Judas barn (pocket)

Judas barn

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-04-09
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Jag stiger upp ur djupet som en fredlös gudinna ur underjorden, ur mörkret in i stormen.«

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse. Hon längtar bara efter en sak: att få somna in och aldrig vakna igen. Men det får hon inte. Hennes skuld är för stor, hennes ansvar för tungt. Under långa, ensamma nätter skriver hon ner sin historia för att lindra smärtan. Den börjar 1670 i Serbien och berättar om en liten flicka som dras in i Judas barn, ett hemligt sällskap av forskare tillika vampyrer.

Judas barn är första fristående boken i en trilogi. Det är en mörk blandning av alkemi, mystik och vampyrism.

markus heitz, född 1971 i Homburg, är Tysklands främste fantasy- och skräckförfattare och har skrivit inom en rad olika genrer. Han är utbildad historiker och germanist och bygger gärna sina böcker på historiska källor. De tre böckerna om »Judas barn« baserar sig bland annat på rättegångsprotokoll från början av 1700-talet och på den östeuropeiska vampyrmytologin, om vilken han även har skrivit en faktabok.
Judas barn är första boken av Markus Heitz i svensk översättning. Författaren har vunnit internationell ryktbarhet med bokserien »The Dwarves«, och nu översätts hans böcker till allt fler språk.

»Det maffiga omslaget med den svarta masken väcker förväntningar vilka uppfylls med råge när läsaren öppnar pärmarna och börjar läsa.«
Litteraturmagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Judas barn
 2. +
 3. En högre rättvisa

De som köpt den här boken har ofta också köpt En högre rättvisa av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Judas barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare!
  Ulf M., 11 juli 2016

  Den här boken var svår att lägga ifrån sig. Den växlar fokus mellan dåtid (1600-1700-tal) och nutid på ett sätt som driver berättelsen framåt. Temat är vampyrer, låt det inte råda några tvivel om den saken. Det är dock inte en dussinberättelse inom genren, tvärtom slipper man de vanligare klichéerna. Personskildringarna är skapligt sammansatta och bidrar till att intresset vidmakthålls och fördjupas. Också miljöerna är beskrivna på ett målande sätt. Föga överraskande är det en tämligen våldsa... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Sonny, 5 mars 2015

  Spännande bok där då tiden sammanflätas med nu tiden. Gillade atmosfärsbeskrivningen i de förhistoriska miljön. Kan absolut rekommendera boken ifall man gillar mystiken kring vampyrismen.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Judas barn