Sverige, Nato och säkerheten : betänkande av Natoutredningen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2016-01-11
Förlag
Celanders förlag
Medarbetare
Schori, Pierre (förf.) / Åkerström, Linda (förf.) / Ingelstam, Lars (red.)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
279 g
SAB
S-c
ISBN
9789187393365
Sverige, Nato och säkerheten : betänkande av Natoutredningen (häftad)

Sverige, Nato och säkerheten : betänkande av Natoutredningen

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-01-11
190
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Resursstarka röster kräver att Sverige ska gå med i Nato och vill att frågan utreds. Den sittande regeringen säger nej eftersom ett medlemskap inte ses som aktuellt. Under tiden drivs dock Sverige med de små stegens politik allt närmare denna militärallians - utan varken allmänhetens vetskap eller en egentlig diskussion. Våren 2016 kan ytterligare ett steg komma att tas när Riksdagen ska rösta om det s k värdlandsavtalet. Det är ett beslut med avsevärda säkerhetspolitiska konsekvenser men betraktas av ansvariga politiker som enbart en teknisk fråga.

Detta var bakgrunden till att en oberoende grupp beslöt att starta en egen Natoutredning. Gruppen har en unik samlad erfarenhet och består av Hans Blix, Rolf Ekéus, Sven Hirdman, Stina Oscarson, Pierre Schori och Linda Åkerström med Lars Ingelstam som huvudsekreterare.

Natoutredningens betänkande Sverige, Nato och säkerheten redovisar historiska fakta, säkerhetspolitiska analyser och dessutom alternativ till den utveckling som idag beskrivs som den enda. Den tar sin utgångspunkt i frågan som alla verkar ha glömt på vägen: Är Nato verkligen vägen till en långsiktigt hållbar fredsordning?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »