Sörjbara liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-06-20
Förlag
Universus Press AB
Dimensioner
227 x 150 x 24 mm
Vikt
511 g
SAB
Lz
ISBN
9789187439704
Sörjbara liv (inbunden)

Sörjbara liv

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-06-20
253
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Marcus dör när han är inlagd för psykiatrisk vård. Dödsorsaken är kvävning - en följd av alla mediciner som skulle ta honom ur en långvarig psykos. Bara ett år senare dör hans bästa vän Noel av en överdos heroin på soffan hos en kompis.

Den här boken handlar om Marcus och Noel. De var två män som båda dog unga och som var författarens barndomsvänner. Vad hände mellan tiden de delade under uppväxten och deras död? Vad har hänt med vännerna och de anhöriga som blev lämnade kvar? Sörjbara liv behandlar en personlig erfarenhet av sorg och förlust, samtidigt som den sätter in den erfarenheten i ett större sammanhang och försöker förstå den socialt och kulturellt. I boken skildras sorg, vänskap, anhörigskap, missbruk och psykisk ohälsa för att svara på frågan: när är livet sörjbart?

Boken vänder sig till professionella inom områden som missbruksvård, socialt arbete och psykiatri samt till alla som har ett personligt intresse i frågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sörjbara liv
  2. +
  3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim Silow Kallenberg

  • Gränsland : Svensk ungdomsvård mellan vård och straff

    Kim Silow Kallenberg

    Ungefär tusen ungdomar placeras på särskilda ungdomshem i Sverige varje år. Detta är en tvångsåtgärd för den som bedöms riskera sin hälsa och utveckling och som av olika skäl inte kan vårdas på frivillig väg. Vistelsen är till skillnad från straff...