Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste skyltar - fler särskrivningar och språkgrodor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2015-03-04
Upplaga
1
Förlag
Känguru
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
190 x 144 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789187503870
Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste skyltar - fler särskrivningar och språkgrodor (inbunden)

Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste skyltar - fler särskrivningar och språkgrodor

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-04
109
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Lagrad präst i skivor. Nött färs. Stängt på grund av sjuk dom. De går att hitta överallt, budskapen som gick bort sig på vägen men som ändå roar oss kopiöst.
Under fem år har Stellan Löfving och David Stark underhållit miljoner besökare på Skyltat.se och Facebook-sidor som "Sverige mot särskrivning". Intresset för roliga skyltar tar aldrig slut. De dyker upp överallt: På nätet, i SVT:s "Landet runt" och på Dagens Nyheters Namn och Nytt-sida. I sin jakt på roliga skyltar har Löfving och Stark nu samlat ett arkiv med omkring 10 000 skrattframkallande bilder - här har de valt ut de 99 roligaste.
Ärtor suger snaps är i mångt och mycket en uppföljare på försäljningssuccén Skum kanin med ananassmak - fast roligare. Författarna har sedan dess samlat in många nya roliga skyltar och har här gjort ett bredare urval, även om särskrivningarna fortfarande har en given plats.
Att välja ut Sveriges 99 roligaste skyltar är ett tufft jobb, men vilka kan göra det bättre än Sveriges största skyltnördar?

STELLAN LÖFVING är delägare i en kommunikationsbyrå och driver även flera andra bolag i mediabranschen. DAVID STARK är journalist och hjälper myndigheter och företag att kommunicera. Tillsammans står de två vännerna bakom Skyltat.se och Facebook-sidan "Sverige mot särskrivning". Detta har resulterat i tre böcker: Skum kanin med ananassmak, En riktig skitbok och den här aktuella Ärtor suger snaps - alla med nöje utgivna av Känguru.

"de 99 roligaste och mest fnissvänliga skyltarna, etiketterna och restaurangmenyerna. Allting presenteras såklart med bilder på språkfelen och med en beskrivande text, som ibland är roligare än bilden."
Oskar Ahlqvist, Norrbottens-Kuriren

"Ibland önskar man att ens humor genom åren kunde ha klättrat på skalan och hamnat på en någorlunda distingerad nivå. Här är jag dock tvungen att lägga mig platt inför massattacken, både gapskratta och citera högt för en lidande omgivning."
Maria Arnstad, Språktidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste skyltar - fler särskrivningar och språkgrodor
 2. +
 3. Skum kanin med ananassmak : särskrivningar och andra språkgrodor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skum kanin med ananassmak : särskrivningar och ... av Stellan Löfving, David Stark (inbunden).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste skyltar - fler särskrivningar och språkgrodor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande bok för alla
  Ulla-Britt Åkesson, 8 juni 2017

  En riktigt underhållande bok för liten och stor med humor som går över generationsgränserna.
  Boken skapar trevlig stämning vid högläsning.

 2. Smart och skoj i perfekt kombo
  solomannen, 26 mars 2015

  Lite allvar uppblandat med en hel del fantastiskt roligt. Det finns mer humor därute än man tror! Dråpliga felskrivningar, absolut, men också några harmlösa politiska poänger och en hel del kreativ reklam. David och Stellan har fångat och förstärkt med fingertoppskänsla, märks att de är vana skribenter. Den som läser den här boken utan ett eller flera innerliga skratt behöver ta en lång semester.

  Rekommenderas varmt!

 3. Köp!
  johan stenström, 26 mars 2015

  Superkul bok med dråpligheter och fyndigheter om vartannat. Det mesta är hämtat från skyltat.se verkar det som, med det är bara det bästa som är med här. Som en slags greatest hits av skyltat. Tror att denna skulle gå hem som present till nästan vem som helst. Hur kan man inte älska denna?

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Ärtor suger snaps : Sveriges 99 roligaste...