Heinz Guderian i strid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Andra världskrigets generaler
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
1
Förlag
Informationsutvecklarna Förlag
Översättare
Mikael Dahlgren
Originaltitel
Heinz Guderian
Illustratör/Fotograf
Adam Hook
Dimensioner
260 x 200 x 15 mm
Vikt
393 g
SAB
K.54,Lz Guderian, Heinz
ISBN
9789187999031
Heinz Guderian i strid (inbunden)

Heinz Guderian i strid

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-01-15
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Pansargeneral är inte en titel utan snarare en egenskap som passar Heinz Guderian väl med tanke på hans roll i utvecklingen av den tidiga pansarkrigföringen. Han var de tyska pansartruppernas skapare och ledde dessa framgångsrikt på slagfälten i Polen 1939 och sedan i Frankrike 1940.

Guderians karriär var unik i detta avseende. Till skillnad från de flesta andra militära innovatörer hade han ett stort inflytande över utvecklingen av nya doktriner och taktiska tillämpningar och testade dessa själv på slagfältet med mycket goda resultat. Guderian var inte bara en skicklig taktiker utan också en förstklassig förbandschef.

I den här boken kan du bland annat läsa om på vilket sätt Guderian bidrog till utvecklingen av pansarkrigföringen och de fälttåg och stider hand deltog i som förbandschef i tyska krigsmakten.

Författaren Pier Paulo Battistelli är en mycket välkänd och uppskattad militärhistorisk författare. Översättningen har gjorts av en av Sveriges kunnigaste militärhistoriska översättare, Mikael Dahlgren.

Serien Andra världskrigets generaler består av 10 titlar och beskriver tyska och allierade generaler som i hög grad påverkade andra världskrigets förlopp. Respektive titel beskriver alla de viktigaste fälttågen och slagen där generalen i fråga spelade en viktig roll, och ger dessutom insikt om personen bakom titeln och vad som hände efter kriget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heinz Guderian i strid
  2. +
  3. Erich von Manstein i strid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erich von Manstein i strid av Robert Forczyk (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Heinz Guderian i strid