Framtidslandet (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2023-03-08
Förlag
Teg Publishing
Originaltitel
Framtidslandet
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Graham Samuels
Dimensioner
207 x 160 x 38 mm
Vikt
565 g
SAB
Ncc.05
ISBN
9789188035776

Framtidslandet

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2023-03-08
365
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Berättelsen om den stora gröna omställningen är vacker, men den scen där pjäsen spelas är bräckligare än på mycket länge. För det är vad vi bör se en större berättelse om världen som utspelas i ett koncentrerat format i norra Sverige. Det är en berättelse som angår oss alla.
SVERKER SÖRLIN

Under industrialiseringen antog Norrland bilden av ett framtidsland . Folk skulle flytta till den nya storindustriella provinsen, näringslivet skulle blomstra och rikedomarna skulle spridas över Sverige. Det var inte första gången Norrland spelade denna roll och inte heller den sista.

År 1988 publicerades idéhistorikern Sverker Sörlins numera klassiska bok Framtidslandet för första gången. Här redogör han för visionerna, de skiftande intressena de vetenskapliga, turistiska och exotiska som omgärdade exploateringen av de norra regionerna under industrialiseringen. Nu vänds blickarna åter norrut med planer på en rekordstor exploatering av Norrlands naturresurser i och med det Nya Gröna Norrland .

Boken är sedan länge slutsåld och återpubliceras här i en reviderad utgåva med förord av journalisten Po Tidholm samt ett nyskrivet efterord av Sverker Sörlin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidslandet
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sverker Sörlin