I huvudet på en välfärdsentreprenör : om framgångssagan AlphaCE (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2016-03-14
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 142 x 17 mm
Vikt
317 g
ISBN
9789188193254
I huvudet på en välfärdsentreprenör : om framgångssagan AlphaCE (inbunden)

I huvudet på en välfärdsentreprenör : om framgångssagan AlphaCE

Inbunden Svenska, 2016-03-14
203
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Företaget AlphaCE är sprunget ur en passion och en vision av att alla har en plats på arbetsmarknaden. Företaget arbetar med dem som står längst från arbetsmarknaden. Målgruppen är nyanlända invandrare, arbetslösa ungdomar, långtidsarbetslösa och andra personer som behöver stöd, utbildning eller kontaktnät för att komma in på arbetsmarknaden.

Det här är berättelsen om hur ett gäng kollegor sade upp sig och byggde ett nationellt företag. Det är också berättelsen om utanförskap och hur lätt det är att hamna i arbetslöshet, utanförskap och utsatthet.

En entreprenör skapar möjligheter av problem. En entreprenör får energi när någon hävdar att det inte går. Maria Mattsson Mähl är en sann entreprenör och här berättar hon om resan från noll till närmare 400 anställda på tre år.

Detta är en bok om ledarskap och entreprenörskap, men framförallt är det en bok om samhällsengagemang. Den kan intressera alla som gillar ledarskap, företagande och entreprenörskap, men också av välfärds- utanförskapsfrågor och livets olika utmaningar.

Maria Mattsson Mähl har varit vd för flera olika företag sedan hon var 23 år gammal. Den röda tråden i hennes liv har varit arbetsmarknad och samhällsengagemang. Hennes senaste projekt AlphaCE har på tre år vuxit till ett Gasellföretag som omsätter närmare 200 Mkr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I huvudet på en välfärdsentreprenör : om framgångssagan AlphaCE
  2. +
  3. Modern mikroekonomi : marknad, politik och välfärd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern mikroekonomi : marknad, politik och välfärd av Andreas Bergh, Niklas Jakobsson (häftad).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I huvudet på en välfärdsentreprenör : om ...