Min stroke (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2016-10-04
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Helen Larsson
Originaltitel
My Stroke of Insight
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
207 g
SAB
Vefd,Lz Taylor, Jill Bolte
ISBN
9789188345172
Min stroke (storpocket)

Min stroke

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2016-10-04
99

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På morgonen den 10 december 1996 förändrades Jill Bolte Taylors liv totalt. Den 37-åriga hjärnforskaren drabbades av en kraftig stroke då ett blodkärl brast i vänstra halvan av hjärnan. Inom loppet av några timmar försvann förmågan att tala, läsa, skriva, gå och hennes minne var i det närmaste helt utraderat.

Tiden som följde blev en berg- och dalbana mellan två verkligheter: den euforiska känslan från höger hjärnhalva som styr känslor och kreativitet, och de logiska rationella tankarna från vänstra halvan som talade om för Jill att hon var sjuk och fick henne att söka hjälp i tid.

Det tog åtta år för Jill Bolte Taylor att tillfriskna helt och hållet. Tack vare en otrolig envishet, sin kunskap om hur den mänskliga hjärnan fungerar och inte minst med stor hjälp av sin fantastiska mamma lyckades hon få tillbaka det liv hon en gång hade. Idag anser Jill att stroken var det bästa som kunde hända henne. Genom att tvingas använda sin högra hjärnhalva insåg hon att vi människor kan tillgodogöra oss de känslor av frid och välbehag som den vänstra halvan gör sitt bästa för att trycka ner.

Min stroke tar läsaren med på en fascinerande resa in i den mänskliga hjärnan. Det är både en värdefull hjälp för alla som drabbats av någon form av hjärnskada och ett känslosamt vittnesmål om att djup inre frid är möjligt att uppnå för alla människor, vid alla tillfällen. Boken har i flera veckor legat på topp 10 på New York Times bästsäljarlista för faktaböcker.

Pressröster om Min stroke:

"Det är en underbar bok på många olika sätt. Dels är det ett unikt dokument om hur det är att få en stroke, skriven av en människa som är specialist på den mänskliga hjärnan. Och sen är den också otroligt spännande [...] hon beskriver det nästan på ett deckarartat sätt."
- Anna-Karin Ferm, SVT:s Go'kväll

"Boken som både är spännande, bra skriven och ganska tunn kan inte bara rädda liv den lär också ut till var enda en av oss, hur vi tillsammans kan få en både lugnare lyckligare och mer fantastisk värld. [...] Jag skriver därför helt kort och gott, LÄS den [...] ni kommer inte att ångra er."
- Lou Rossling, föreläsare

"Det finns en tröst i att bättre kunna ta till sig vad som har gått fel och en hjälp för människor runtomkring när de också börjar förstå. Ingen har behov av medlidande, vad vi istället behöver är en hjälpande hand och insikt. Och det är vad Taylor erbjuder oss då hon får en svår situation att kännas betydligt lättare."
- Time Magazine

"Fascinerande. [...] En bok full av hopp för alla som drabbats av någon hjärnskada (inte bara strokepatienter) och som ger praktiserande läkare klar och tydlig information om traditionella behandlingar och inställningen till hjärnskadade. [...] Men det som enligt min mening gör Min stroke inte bara värdefull utan ovärderlig - en gåva till alla andliga sökare och fredsaktivister - är vad jag vill beskriva som Taylors orädda kartläggning av medkänslans fysiologi, Nirvanas fysiologi. Detta är en bok om det fantastiska att vara människa."
- Tribune Media Services
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min stroke
 2. +
 3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Min stroke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Lars-Erik Andersson, 30 oktober 2020

  Mycket intressant att följa en person som fått vänstra hjärnhalvan utslagen. Vilket imponerande arbete att komma tillbaka. Intressant att höra hur hon kan kommunicera och ge order till hjärncellerna hur de ska agera!

 2. fantastisk story om hur vår hjärna fungerar
  klas markensten, 14 september 2020

  Och bra hjälp att styra användningen av mina egna hjärnhalvor, så att vänster inte dominerar. Och därmed tillgång till helheterna som höger ser

 3. Bästa någonsin
  ingrid iveling, 2 februari 2020

  Boken "Min Stroke" kommer att bli min ledstjärna för resten av livet!
  Vilken "tur" att det var en hjärnforskare som drabbades och efter många år beslutade skriva om sin resa med stroke! Ingen annan hade kunnat leda oss genom detta trauma på ett så informativt sätt! En positiv berättelse i allt elände som gett mig helt nya insikter av livet och min förmåga att själv kunna styra mina tankar och därmed min riktning i livet!
  En självklar bok för alla och en absolut nödvändighet i alla vårdutbildningar!

 4. Vår fantastiska hjärna
  Irene, 10 april 2017

  Boken ger hopp för den som drabbats av stroke eller har anhörig som drabbats. Jill Bolte Taylor beskriver vilken enastående "maskin" den mänskliga hjärnan är, vilken förmåga den har att reparera sig själv.

 5. Fantastisk bra ger hopp
  Lena K, 23 november 2016

  Den borde läsas av alla proffs som möter stroke patienter!
  Jag rekommenderar dej som fått en stroke och anhöriga att läsa den. Fantastiskt bra skriven och lätt läst

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jill Bolte Taylor