Evidensbaserad stadsutveckling (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Ander, Martin (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Ander
Dimensioner
211 x 129 x 14 mm
Vikt
247 g
SAB
Odgd,Ict
ISBN
9789188369246
Evidensbaserad stadsutveckling (häftad)

Evidensbaserad stadsutveckling

Häftad Svenska, 2019-04-05
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden? I ett land med växande befolkning och stark urbanisering är byggandet av stad en grundläggande samhällsfråga. Vem bygger? Hur och för vem byggs det? Och med vilken kunskap?

Etnolog Joakim Forsemalm och pedagog Magnus Johansson har utarbetat en metod med en syn på evidens som bestående av fyra delar: den organisatoriska evidensen, som handlar om hur kunskap förmedlas inom organisationer; den professionella evidensen som varje yrkesverksam människa bär med sig; den vetenskapliga evidensen som är ett resultat av forskning samt intressentevidensen, medborgaren, den boendes kunskap om sitt område.

I bokens sista del finns en manual för hur det går till att använda metoden i det dagliga arbetet med att planera för, bygga och förvalta städer. Alternativet, att fortsätta mer anekdotiskt gynnar inte uppfyllelsen av politiska mål om rättvisa, hållbara, jämlika städer, eftersom utgångspunkten då baseras på personliga erfarenheter, upplevelser och ideal. Istället måste vi utöva en Evidensbaserad stadsutveckling.

Joakim Forsemalm är docent i etnologi och verksam vid Radar arkitektur & planering i Göteborg. Magnus Johansson är loso e doktor i pedagogik på Malmö universitet och har i över tjugo år undervisat och forskat på frågor som rör hållbar stadsutveckling, ofta i nära samverkan med praktiker. Paul Göransson är civilekonom och driver sedan 2015 Urbanivation. Boken är formgiven och illustrerad av Martin Ander.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evidensbaserad stadsutveckling
  2. +
  3. Blå Tåget i tiden och rummet: En musiksociologisk studie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå Tåget i tiden och rummet: En musiksociologi... av Morgan Palmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Evidensbaserad stadsutveckling