Gubbängsutredningen fortsätter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2019-12-04
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Krauß, Bernd (förf.) / Lindstrand, Tor (förf.) / Lundahl, Gunilla (förf.) / Nyberg, Stina (förf.) / Oliveira e Costa, Sandra (förf.) / Poluch, Zoë (förf.) / Rosell, Lisen (förf.) / Strandberg, Jens (förf.) / Svensson, Nina (förf.) / Tahvilzadeh, Nazem (förf.) / Tunström, Moa (förf.) / Wiberg, So a (
Dimensioner
262 x 195 x 28 mm
Vikt
1120 g
SAB
Ict
ISBN
9789188369307
Gubbängsutredningen fortsätter (häftad)

Gubbängsutredningen fortsätter

Häftad Svenska, 2019-12-04
125
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gubbängsutredningen fortsätter är en handbok för alla som vill bygga framtidens stad med sina grannar. Här finns recept för stadsvandringar, debatter och matlagning. Här finns också en samling texter om stadsplanering, arkitektur, konst och grannskapsdemokrati och en dokumentation av Bomassan en självorganiserande bomässa i södra Stockholm.

Gubbängsutredningen fortsätter presenterar en undersökning av konstnärer, designer, arkitekter aktivister, grannar och forskare. Kanske kan man se den som en övning i att tänka om staden. Innehållet bygger på material som utformades under Bomassan, en invånardriven bomässa i Hökarängen.

Bomassan var en researchövning som utforskade frågor kring stadsplanering, förtätning, lokaldemokrati, medborgardialoger och sociala konstpraktiker. Centralt för Bomassan är konsten och konstnärens roll i att aktivt vara med och forma dessa frågor. Projektet bestod av föreläsningar, middagsbjudningar, möten, konstnärliga stadsvandringar, utställningar och mycket annat, som genomfördes på en rad olika platser i Söderort, Stockholm, i lokala föreningslokaler, hemmiljöer samt i offentliga konstsammanhang. Centralt för Bomassan var att främja konstnärliga praktiker som uppmuntrar till socialt engagemang, bland annat genom att behandla sociala situationer (till exempel middagar) som en konstform i sig själv, som i sin tur utvecklar material för utställningar, event och presentationer.

Titeln Gubbängsutredningen fortsätter anspelar på Gubbängstävlingen 1933, vilken ligger till grund för hur stadsdelarna Gubbängen och Hökarängen i södra Stockholm är utformade. Grannskapen byggdes som en testyta för framtidens stad. Idag vittnar grannskapen om en social bostadshistoria där man ser spår av gemensamhetsytor som över tid övergått till vinstgivande privata verksamheter.

Gubbängsutredningen fortsätter undersöker framtidens stad och erbjuder dig verktyg för att tillsammans med dina grannar organisera er stadsdel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gubbängsutredningen fortsätter
  2. +
  3. Staden och kapitalet : Malmö i krisernas tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staden och kapitalet : Malmö i krisernas tid av Ståle Holgersen (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »