Pennvässaren : Om skrivande på lek och allvar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2023-05-12
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
190 x 118 x 12 mm
Vikt
204 g
ISBN
9789188419408

Pennvässaren : Om skrivande på lek och allvar

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2023-05-12
168
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pennvässaren vänder sig till alla som skriver, och som tar skrivandet på allvar men samtidigt skulle vilja ha lite roligare under det ofta ganska mödosamma arbetet.

Det här är en hjälpreda i fickformat, med inspiration för olika delar av skrivprocessen. Alva Dahl delar med sig av tips om hur man trots skrivkramp och formuleringsvånda kan få ur sig en text, och sedan vässa den så noga och fingerfärdigt att den blir läsvärd och givande för andra. Och det oavsett om det ska bli en fängslande roman, en habil doktorsavhandling eller en lättfattlig informationsbroschyr.

När artificiell intelligens åstadkommer alltmer raffinerade uppsatser vänder sig boken också till den som vill skriva som en människa: lekfullt, situationsanpassat och med integritet.

Alva Dahl (f. 1985) är författare, översättare och fil.dr i nordis ka språk med många års erfaren het av att arbeta med texter i olika roller: som universitets lärare, redaktör, kritiker m.m. Hon har tidigare givit ut bland annat Interpunktion: Om skilje tecken och textens nyanser, Längtans flöde och Slå rot i förvandlingen: Gunnel Vallquists liv och livshållning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pennvässaren : Om skrivande på lek och allvar
  2. +
  3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alva Dahl