Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-09-13
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Gidebratt, Håkan (form) / Strand, Hans (foto)
Dimensioner
268 x 225 x 25 mm
Vikt
1260 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789188435910
Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord (inbunden)

Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-13
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Beskrivning Årets Värmlandsförfattare 2020: Bo Landin är känd som naturfilmare och miljöjournalist. Så känd att det ibland skymmer hans författarskap. Hans första skrift såg till att Djurö skärgård i Vänern blev nationalpark. Hans senaste bok, Fotavtryck, är ett vackert men också uppfordrande vittnesmål om hur vi alla påverkar vår jord. Under mottot Håll stövlarna leriga! har han gått vidare i Linnés och Rolf Edbergs fotspår och hittat sin egen engagerade röst som författare. Bo Landin har utsetts till Årets Värmlandsförfattare 2020. Region Värmland

 

Filmaren och biologen Bo Landin har gjort sig känd i tv-rutan med sina populära naturprogram och sin starka röst i miljödebatten. I den nya boken Fotavtryck återvänder han till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Kommer våra fotavtryck idag att hota världen för våra barn och barnbarn?

Tillsammans med fotografen Hans Strand tar författaren med oss på en resa till när och fjärran med fantastiska naturupplevelser och med fokus på hur vi ska agera för en hållbar framtid. Fotavtryck är en aktuell debattbok som tar stöd i vetenskapen, men också en entusiasmerande reseskildring som ger nya perspektiv och får läsaren att fundera på framtiden.

Bo Landin, biolog, författare och filmproducent som med rötter i Fältbiologerna och under sin slogan Håll stövlarna leriga! utvecklat sin grävande miljöjournalistik i artiklar, radioprogram och internationellt prisbelönta filmer för tv-bolag som SVT, TV4, National Geographic och Discovery. Han skapade miljöredaktionerna på såväl Riksradion som Sveriges Television och hans kritiska inspel har fått såväl svenskt som internationellt politiskt genomslag. Dokumentära försurningsboken Om träd kunde gråta blev ett genombrott för honom som författare. Landin är numera bosatt i Utah, USA.

Hans Strand, internationellt prisbelönt fotograf med fokus på landskapsfotografi. Hans har jobbat på alla kontinenter, i allt från fuktiga regnskogar till vidsträckta polartrakter och torra öknar. Hans bilder är sällan porträtt av en trakt, snarare tolkningar av de krafter som skapar landskapet. Från att ha dokumenterat en till synes orörd och jungfrulig natur, har hans bilder allt mer kommit att handla om människans destruktiva krafter som påverkar ett landskap i stort och smått.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord
 2. +
 3. Vatten - land : om våtmarkens roll i det utdikade landskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vatten - land : om våtmarkens roll i det utdika... av Bo Landin, Lennart Henrikson (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fotavtryck : hur du och jag påverkar vår jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En livsberättelse
  Hjalmar Dahm, 1 april 2022

  Bo Landin har skrivit en personlig betraktelse efter ett helt liv ägnat åt natur och miljö. Han har lång erfarenhet av natur - och håller alltid stövlarna leriga.

 2. Mina varmaste rekommendationer!
  Christer Norlin, 5 januari 2022

  En bok om tillståndet på vår planet, varvat med fantastiska bilder.
  Formatet med klart avgränsade artiklar gör att man kan slå upp boken var man vill och läsa om just det som fängslar för stunden, vilket är ett väldigt tilltalande sätt att närma sig ett ämne som många tycker är svårt.
  Boken är väldigt lättillgänglig trots att den innehåller en mängd fakta som flyter in i texten på ett nästan poetiskt sätt.

  Mina varmaste rekommendationer!

 3. Välgjord bok med fantastiska bilder
  Kaffeläsaren, 31 januari 2020

  Biologen och filmaren Bo Landin återvänder till platser han besökt och visar på människans påverkan på klimatet. Bin och insekter som försvinner, förödande bränder och glaciärer som smälter bort är alla sviter av klimatförändringarna.

  Bo är oerhört kunnig och det märks att han brinner för det här. Han bjuder frikostigt på sin kunskap och små anekdoter från ställen han jobbat på. Det är skrämmande att läsa om hur respekten för det levande gått förlorad och hur hela jorden förändras. ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bo Landin

 • Vatten - land : om våtmarkens roll i det utdikade landskapet

  Bo Landin, Lennart Henrikson

  Sverige är ett av världens mest vattenrika länder med drygt 100 000 sjöar. Nästan tio procent av landets yta täcks av vattendrag och sjöar. I hundratals år har vi människor kämpat för att bli av med vatten. Längden på anlagda diken är mycket längr...

 • ISLAND

  Ómar Ragnarsson, Bo Landin

  Island ist ein einmaliges Naturparadies. Der preisgekrönte schwedische Landschaftsfotograf Hans Strand präsentiert rauschende Wasserfälle, mächtige Vulkane und majestätische Gletscher in exklusiven Fotografien. Mit Texten des Filmemachers Bo Landi...