Karin Månsdotter : drottningens revansch (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2019-04-02
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
212 g
SAB
Kc
ISBN
9789188439291
Karin Månsdotter : drottningens revansch (häftad)

Karin Månsdotter : drottningens revansch

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2019-04-02
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Karin Månsdotter (1550 1612) var den första kvinnan av folket som blev drottning av Sverige. Karin växte upp som bondflicka i Uppland och fick drömprinsen och hela kungariket. I historieskrivningen har hon orättvist förminskats till söta lilla Karin som sålde nötter på Stortorget och hade en lugnande inverkan på Erik XIV:s hetsiga humör. Ett eftermäle hon inte förtjänar. David Lindén utkommer med den första biografin om Karin Månsdotter sedan 1870-talet. Med hjälp av hittills okänt källmaterial och uppdaterad forskning, tecknar han ett porträtt av en av de mest fascinerande kvinnorna i svensk historia. En socialt begåvad och intelligent ung kvinna som visserligen var drottning under kortare tid än någon annan förr eller senare, men lyckades överleva alla sina fiender.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Karin Månsdotter : drottningens revansch
 2. +
 3. Stockholms blodbad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholms blodbad av David Lindén (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Karin Månsdotter : drottningens revansch. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otydlig blandning av fakta och fiktion
  Henrik A, 25 oktober 2020

  Tyvärr har denna bok svårt att behålla fokus på Karin Månsdotter och det är därför svårt att följa hennes liv på ett begripligt sätt. Dessutom blandas fakta och fiktion så friskt att det är omöjligt att veta vad som är historia och vad som är skönlitteratur. Det är synd.

 2. En värdig biografi
  Simon Olsson, 8 oktober 2019

  Precis som i sina tidigare böcker skriver Lindén en bra och spännande historia vilket gör att det är svårt att lägga boken ifrån sig. Boken är välskriven och lärorik, men framför allt är boken en seriös och källkritisk beskrivning av Karin Månsdotters liv utifrån de få källor som finns. Lindén gör här en välgärning då den historiska litteraturen inte alltid varit källkritisk. Jag ser fram emot fler biografier som denna.

 3. Gustav Vasa beskrev sig själv som en svensk Moses
  Angelamedmera, 13 maj 2019

  Jag läste en tidigare recension. Det är alltid positivt att få ta del av recensioner. När det gäller Gustav Vasa så beskrev han sig själv som en svensk Moses som guidade Israeliterna ut ur Egypten

 4. Karin Månsdotter är värd bättre!
  Nils Hellen, 1 maj 2019

  En trevligt skriven bok om en intressant person. Dock bör författaren kolla sina bibliska referenser. När man beskriver Gustav Vasa som "en svensk Moses som befriat sitt folk ur en nordisk version av den babyloniska fångenskapen." (s 35) och påstår att kung Saul var son till kung David (s143) så tappar boken rejält i seriositet och man undrar hur slarvig man får vara med fakta och hur friskt man får blanda bilder och motiv om man kallar sig historiker. Trist! Karin Månsdotter är värd en bättre biografi.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av David Lindén