Grattis, Svea Fors! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lyckeskolan (del 7)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
217 x 156 x 7 mm
Vikt
195 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613066
Grattis, Svea Fors! (inbunden)

Grattis, Svea Fors!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-16

Slutsåld

Svea Fors älskar att fylla år.
Och hon älskar att planera kalas!
Hon vill att hela klassen ska komma.
Men pappa tycker att det räcker med några få.

Svea Fors går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Något som jag uppskattar med boken, framförallt, är hur den beskriver Svea som transperson nämligen knappt alls, och dessutom rätt okomplicerat.
Hanna Johansson, LitteraturMagazinet

Sagt om tidigare böcker i serien::

En så söt och fin bok om det där svåraste som finns hur vet man ... hur tar man reda på om någon som man tycker om tycker om en tillbaka.
Prickiga Paula

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med "ja". Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!
BTJ Helene Ehriander

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Min 6-åring har mycket tankar och funderingar om känslor och den här boken skapar bra verktyg att hantera och förstå.
Sofia, läsare

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grattis, Svea Fors!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inkluderande på riktigt!
    Anni, 18 juli 2023

    Här är en "lätt att läsa själv-bok", som vänder sig till barn i åldern 6-9 år och ingår i en serie om olika barn i en klass. Det här är Sveas bok. Hon är transtjej, vilket nämns i ett naturligt sammanhang, men i övrigt handlar boken om hennes födelsedagskalas och dilemmat om vilka barn som ska bjudas på kalaset. En inkluderande bok med stor igenkänning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebba Berg