Grattis, Svea Fors! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Lyckeskolan (del 7)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
217 x 156 x 7 mm
Vikt
195 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613066
Grattis, Svea Fors! (inbunden)

Grattis, Svea Fors!

Inbunden Svenska, 2017-11-16
129
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Svea Fors älskar att fylla år.
Och hon älskar att planera kalas!
Hon vill att hela klassen ska komma.
Men pappa tycker att det räcker med några få.

Svea Fors går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Berättelsen Grattis, Svea Fors! berör något som de flesta barn går igenom, att ha kalas samt alla förberedelser. Författaren Ebba Berg skriver med ett enkelt språk, innehållande lite längre meningar samt ord som upprepas genom texten, vilket fungerar väl för målgruppen nybörjarläsare som läst ett tag. () Olika Förlag arbetar under devisen "ut med stereotyper in med möjligheter". I denna bok får vi exempelvis veta att Svea tidigare har hetat Simon men nu är nöjd med att vara en flicka, detta får inte stor plats i handlingen - istället kretsar allt kring kalaset.

Anna Hjerpe, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien::

En så söt och fin bok om det där svåraste som finns hur vet man ... hur tar man reda på om någon som man tycker om tycker om en tillbaka.

Prickiga Paula

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!

Barnboksbloggen

Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med "ja". Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!

BTJ Helene Ehriander

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.

Sagogrynet

Min 6-åring har mycket tankar och funderingar om känslor och den här boken skapar bra verktyg att hantera och förstå.

Sofia, läsare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grattis, Svea Fors!
  2. +
  3. Du är en stjärna, Amy Jönsson!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du är en stjärna, Amy Jönsson! av Ebba Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grattis, Svea Fors!