Natt i Lissabon (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2022-06-17
Upplaga
2
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Nils Holmberg
Originaltitel
Die Nacht Von Lissabon
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
192 g
SAB
Hce
ISBN
9789188753588
Natt i Lissabon (pocket)

Natt i Lissabon

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-06-17
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
LISSABON blev Europas sista utpost för flyktingar under andra världskriget. 1942 var hamnen i Portugal fortfarande öppen, och fartyg avgick till både Sydamerika och USA. När berättelsen Natt i Lissabon börjar träffas två män på en bar i hamnkvarteren. Den tyska flyktingen Schwarz har två båtbiljetter, till sin fru och till sig själv. Men Schwarz har bestämt sig, dessa biljetter som är räddningen för att fly till USA, vill han inte använda utan ger dessa till romanens jag. Varför bestämmer han sig för detta? Passagerarfartyget som ligger vid kaj och väntar på avgång är, skriver Erich Maria Remarque, en Noaks ark i den europeiska syndafloden. Natt i Lissabon är en av höjdpunkterna i Remarques författarskap och en gripande kärleksberättelse mitt under brinnande krig. Han är också författare till klassikern På västfronten intet nytt.

Erich Maria Remarque föddes i Tyskland. På västfronten intet nytt fick 1929 ett stort internationellt genombrott den utspelar sig under första världskriget. Vid Hitlers maktövertagande 1933 lämnade han hemlandet. Under nazitiden brändes hans böcker på bål. Under sin tid i USA umgicks han med Ernest Hemingway, Charlie Chaplin, Bertolt Brecht och Thomas Mann. Han hade också en lång relation med den tyska filmstjärnan Marlene Dietrich. Natt i Lissabon gavs första gången ut 1962.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natt i Lissabon
 2. +
 3. På västfronten intet nytt

De som köpt den här boken har ofta också köpt På västfronten intet nytt av Erich Maria Remarque (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Natt i Lissabon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En främlings intimaste berättelse I krigets kaos
  Hjortronhyllan, 16 december 2023

  Boken handlar om ett par som flyr det tredje riket mitt under det kaos som brutit ut i Europa under andra världskriget. Premissen är enkel: En desperat "jag" stöter på en man i Lissabons hamn med två biljetter till ett fartyg som ska avgå mot USA, en utväg från helvetet av vad europa ska bli för "jag" och hans älskare. Allt "jag" behöver göra för att få biljetterna är att stanna med mannen under hela natten och lyssna på hans berättelse.

  Berättelsen är bitterljuv och präglas av kärle... Läs hela recensionen

 2. Natt i Lissabon
  Margareta Elisabet Zetterberg, 23 september 2023

  Boken griper tag i en och tankarna och analyseerns känns högaktuella nu då kriget härjar i Ukraina människor på flykt tycks aldrig upphöra. En fin filosofisk bok också kryddad med kärlek.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erich Maria Remarque