Snödroppar : en galantofil kärlekshistoria (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-11-16
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
232 x 156 x 21 mm
Vikt
540 g
SAB
Qe
ISBN
9789188953995
Snödroppar : en galantofil kärlekshistoria (inbunden)

Snödroppar : en galantofil kärlekshistoria

(11 röster)
Inbunden Svenska, 2020-11-16
228
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Ingen blomma är väl så välkommen som snödroppen? Trots sin skira och eleganta skepnad lyckas den borra sig igenom snötäcket och vittna om att det kommer en vår i år också. Trädgårdsentusiaster har därför i århundraden haft en särskild fascination för snödroppen och den har burit många namn, både förknippade med kristlig renhet, målmedvetenhet och blommans färg, form och doft. Men snödroppens resa till den kalla norden börjar långt söderut, i det antika Österlandet.

I Snödroppar - en galantofil kärlekshistoria, får vi följa snödroppens resa och plats i historien. Vi träffar flera galantofiler (från snödroppens latinska namn, Galanthus) som är extra hängivna åt snödroppar och ser det som sitt livsverk att odla, vårda och studera dem. Ett långt kapitel ägnas naturligtvis åt sorterna, där vi stiftar bekantskap med skönheter som Margaret Biddulph, Spindelstone Surprise och Blewbery Tart. Nästa gång du ser parkens gräsmatta täckt med snödroppar kommer du att känna en oemotståndlig lust att försiktigt lyfta på en blomma och studera dess utsökta detaljer.

Gunnel Carlson är Sveriges främsta trädgårdsprofil med årtionden inom TV och media. Hon är ständigt på resande fot för att förmedla sin passion för växtriket. Elisabeth Gunnarsson Svalin är skribent och författare till ett flertal böcker om odling och trädgård. Gunnel och Elisabeth delar en passion för engelska trädgårdar och gör alltid minst en trädgårdsresa tillsammans till Storbritannien om året, helst med inslag av snödroppsstudier.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snödroppar : en galantofil kärlekshistoria
  2. +
  3. Trädgårdsboken om jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsboken om jord av Håkan Wallander, Elisabeth Svalin-Gunnarsson, Anton Sundin, Charlotte Permell, Alf Nobel (inbunden).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna