Planetens & kärlekens gränser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2020-01-30
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Larsson, Per (förf.) / Liljas, Anders (förf.) / Mellergård, Pekka (förf.) / Mogren, Mikael (förf.) / Olsson, Kåre (förf.) / Wrige, Sara (förf.) / Kollberg, Per (form) / Paulsson, Åke (form)
Dimensioner
246 x 175 x 23 mm
Vikt
742 g
SAB
Uh
ISBN
9789189021075
Planetens & kärlekens gränser (inbunden)

Planetens & kärlekens gränser

Inbunden Svenska, 2020-01-30
165
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vårt sätt att leva hotar i värsta fall människans överlevnad. Den typ av samhälle som vi nu lever i kan inte bestå. Det bygger på att vi för brukar Jordens begränsade resurser och dessutom förstör vår egen livsmiljö. Vår ständiga inriktning mot materiell tillväxt som idag leder till allt högre förbrukning och allt större miljöförstörelse tycks inte förenlig med de naturgivna förutsättningarna på Jorden. Vårt samhälle kommer därför i grunden att förändras, vare sig vi vill det eller ej.

När vi tär på Jordens resurser berövar vi kanske framtida generationer möjligheter att alls kunna leva som människor. Är vi på väg att förändra den miljö som ger oss mat och andra livsnödvändigheter så mycket att förutsättningarna för mänskligt liv försvinner? Att vår art dör ut, som många andra arter gjort före oss? Sådana frågor måste ställas. Misstanken att det finns en sådan risk gör att grundläggande frågor väcks om vår existens alltså frågor som verkligen är existentiella.

Många hoppas att den mänskliga förmågan att hitta nya lösningar på de svårigheter som dyker upp skall bemästra framtida bekymmer. Man hyser tilltro till teknisk utveckling, ändrade personliga livsstilar, globala överenskommelser om hänsyn till de planetära gränserna och liknande. Vi, som skrivit denna bok tror att sådana försök för att verkligen lyckas måste förankras i gemensam eftertanke kring hur världen faktiskt fungerar. Vi menar att dagens situation utmanar våra sätt att tolka den mänskliga existensen och dess villkor. Vår bild av världen och av oss själva behöver ifrågasättas och begrundas på djupet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Planetens & kärlekens gränser
  2. +
  3. Tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden av Kim Salomon, Anders Ekström, Johan Fornäs, Bengt Gustafsson, Karin Gustavsson (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »